Háborús jóvátételt, kártérítést hogyan lehet kapni állami, személyes szinten?
Sok háború van a világban, de nagyon ritkán lehet arról hallani, hogy kártérítést kapnak a sértettek.
Úgy tudom, hogy a második világháborút lezáró rendezések óta eddig csak Iraknak kellett háborús jóvátételt, kárpótlást fizetni Kuvaitnak a támadás, megszállás során elszenvedett károkért.
Más országok valahogy elkerülték, hogy jóvátételt, kártérítést fizessenek a katonai agresszió, bombázások, megszállás, mészárlások során okozott károkért, szenvedésért.
Találtam olyan hírt, hogy panamaiak szeretnének kárpótlást kapni az USA-tól, de nem tudom mi lett az ügyből:
Most Azerbajdzsán vezetése mondta, hogy összesítik az örmény megszállás, pusztítás okozta károkat és 50 milliárd dollár körüli jóvátételt kérnek Örményországtól. De nem világos, hogy ezt hogyan tudnák elérni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!