Elérhetetlen webshop hogyan működhet törvényesen?
Van egy webshop, ami táplálékkiegészítőket árul. Mi rendszeres ügyfelei vagyunk, mert csak itt érhető el jó áron egy termék.
A problémám a következő:
1. Nem küldenek üzenetet a megrendelés rögzítéséről. (A weboldalon sincs lehetőség a rendelés követésére)
2. Nem értesítenek a termék postázásáról (a posta hozza mindig a csomagot, de ők sem értesítenek SMS-ben, mert feltehetően ezen a szolgáltatáson is spórolnak, pedig én simán kifizetném azt a plusz párszáz forintot).
3. Nem válaszolnak emailre.
4. Nem veszik fel a telefont.
5. Nem érhetőek el személyesen sem (a cég egy lakóházra van bejegyezve).
Az elmúlt hetekben elegem lett belőlük, hogy a termék szállítása hektikus (volt, hogy egy hónap múltával küldték csak ki), ezért szerettem volna tisztázni velük, hogy legközelebb küldjenek valami értesítést, de teljességgel elérhetetlenek.
Igen, tudom, nem is fogok többet rendelni tőlük, inkább megfizetek egy drágább helyet.
De érdekelne, hogy jogilag ez így rendben van? Hogyan működhet úgy egy vállalkozás, hogy abszolút semmit nem kommunikálnak le?
Kettes, te miről beszélsz? Azt sem tudod melyik oldalról van szó (nem fogom leírni, mert üzletrontás lenne). Röviden annyit tudok csak írni, hogy itt 13e Ft. a táplálékkiegészítő, mindenhol máshol 19e és még több. Azért nem mindegy, hogy egy éves szinten kiadok 150e Ft. körüli összeget vagy 200e+ Ft.-ot érte.
#1 Maradjunk annyiban, hogy akinek veszem, annak megnyugvást ad.
Hogyne tudnám. Lehúzós oldalról van szó, ami olyan csodaszert árul, ami a lúdtalptól az agytumorig mindenre jó. Csodálatosan megszépíti a varangyos békát is és garantálja, hogy holtod napjáig élni fogsz.
Az oldal nevének nincs jelentősége, mert ezek mind ugyanarra az "üzleti modelre" épülnek. Egyszerűeen lehúznak egy fantaasztikusan olcsó ajánlattal.
Aztán amikor forró lesz a talpuk alatt a talaj, csinálnak egy másik honlapot. Sokszor még a telefonszámuk és a postafiókjuk sem változik csak a nevük.
10 évvel ezelőtt jegyezték be a céget... Nem lehúzós oldalról van szó, elhiheted, meg tudom különböztetni. Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy szürkeimportos termékeket forgalmaz az illető, ezért olcsó.
Na mindegy, szerintem ne folytasd ezt, mert amúgy sem tartozik a kérdéshez.
Akkor válaszolok a kérdésedre is.
A cég törvényesen működik, ha az alapítása és működése megfelel a törvényeknek. Papíron. Ha adózik, fizeti a közterheket, benyújrtja az éves beszámolóját.
Az hogy te nem találod, vagy nem hajlandó veled kommunikálni, az nem tartozik bele a törvényes működésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!