Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van arról valami infó, hogy...

Van arról valami infó, hogy az Újpesten lövöldöző rendőrnőnek mikor lesz a tárgyalása? Vagy akár évekig is elhúzódhat mire ítélet születik?

Figyelt kérdés
2020. dec. 28. 13:40
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
95%
Úgy nézem az oldal leghitványabb trolljai gyűltek össze itt a kérdés alatt.
2020. dec. 28. 15:56
 42/51 anonim ***** válasza:
100%

"Emberölés, emberélet veszélyeztetése, önbíráskodás."

Akkor az is önbíráskodás, mikor a rendőr közúti igazoltatást végez.

Kérdező ne legyél már agyhalott kérlek.

2020. dec. 28. 15:57
 43/51 anonim ***** válasza:
96%
Bár nyilván a kérdező is troll, vagy ha ezt komolyan gondolja, akkor olyan gyenge szellemi képességű hogy nem érdemes vele foglalkozni.
2020. dec. 28. 16:03
 44/51 anonim ***** válasza:
100%

Megpróbálok türelmes lenni, mert a kisegítő iskolában nyilván nem állt módodban a jog alapjainak a megismerése sem.

Igen, a sarki fagyizóban a fagyis néni pontosan ugyanolyan joggal tarthatna tárgyalást és hozhatna ítéletet, mint a katonai ügyész, tekintettel arra, hogy tárgyalást kizárólag a bíróság tarthat, és a büntetőjogi felelősség ítéleti hatályú (res iudicatát eredményező, hogy jobban értsd) elbírálására is csak a bíróság jogosult. A Be. 11. §-a szerint a bíróság feladata az igazságszolgáltatás, a Be. 25. §-a szerint az ügyészség a közvádló, az ügyészség nyomoz, felügyeli a felderítés törvényességét, valamint irányítja a vizsgálatot.

Tárgyalást a Be. 425. § (1) bekezdsée szerint a bíróság tart, mégpedig akkor, ha a vádlott büntetőjogi felelősségének megállapítására bizonyítást vesz fel. Ítéletet a Be. 563. §-a szerint szintén kizárólag a bíróság hozhat, mégpedig akkor, ha a vádról határoz, azaz amikor a vádlottat bűnösnek mondja ki vagy felmenti.

Tehát az ügyészség ebben az esetben nyomoz, és a ha a nyomozás eredményeképp nem lát okot a vádemelésre, akkor a nyomozást tárgyalás tartása nélkül, a Be. 362. § (1) bekezdés 6. pontja szerint határozattal megszünteti. Ítéletről, tárgyalásról beszélni egy büntetőügyben vádemelés nélkül teljes tájékozatlanságról árulkodik.

Vádemelés pedig természetesen fel sem merülhet, ha az ügyészség meggyőződése szerint a cselekmény nem bűncselekmény, mert annak a Be. 398. § (1) bekezdés a) pontja az akadályát képezi. A sok nagytudású Angyal Pál azért ennyit tudhatna.

#39 Levike, azért ami jogi ismeretet vádlottként összeszedtél, az még nem minden. Előkészítő ülés nem lesz, mert a bírósági eljárás feltétele a vádemelés.

2020. dec. 28. 16:56
 45/51 anonim ***** válasza:
57%

Valaki elmesélné nekem, mostanában mi a szart tanítanak az iskolákban?

Csak mert alap jogi ismeretek nincsennek, és ha az itteni kérdésekből indulok ki, meg amit munkában tapasztalok (diplomás emberektől (sic!)) a biológia se megy, a magyar nyelv ismerete egyeseknél szánalom, matekból egyszerű műveletek nem mennek, mértékegységek valami misztikumnak számítanak, számítástechnika kimerül a facebookban, pénzügyi ismeretek nincsenek, alap fizika-kémia ismeretek szintén hiányoznak.

2020. dec. 28. 17:36
 46/51 anonim ***** válasza:
95%

Azért ne a gyk.-ból induljunk ki ahol ilyen levikék még sajnos nincsenek felfüggesztve.

A legtöbb ilyen embernek tényleg mentális problémái vannak, és itt élik ki magukat.

Én végig vitáztam a karácsonyt ezekkel itt pár kérdés alatt, teljesen felesleges és időpocsékolás. Annyi itt az okos, hogy nem is tudom én mi a francért szakvizsgáttam le, itt mindent megtanulhattam volna!

2020. dec. 28. 20:37
 47/51 anonim ***** válasza:
93%
*szakvizsgáztam
2020. dec. 28. 20:37
 48/51 anonim ***** válasza:
80%

46, mint írtam, sajnos a munkahelyen is vannak érdekes emberkék, és diplomás, sőt szégyen, de többségében műszaki diplomás emberekkel dolgozom együtt, néha üvölteni tudnék a frusztrációtól, amikor a hülyeségek jönnek, a “virológusoktól” kezdve a chemtrailhívőkig.... meg a wordben vonalakból gyárt táblázatot, kb az ellenkezőjét olvassa az üzleti levélben, mint ami oda van írva, de ő tud németül profin (én meg alapszinten, de én is látom, hogy mást jelent), megkérdezi, hogy 10 gramm az hány ml, berakja a grillsütőbe a tányérját és szentségel, hogy forró lett (ez legalább nem mérnök volt)...a kriptovaluta b7ziról ne is beszéljünk.

És akkor arról ne beszéljünk, hogy a mérnökúr/hölgy nem tud rajzot olvasni, meg nem látott még csavarhúzót közelről....

2020. dec. 28. 21:12
 49/51 anonim ***** válasza:
94%

Ja, mert egy háború után is elitélik az összes katonát gyilkosságért.

Persze!

2020. dec. 29. 00:42
 50/51 anonim ***** válasza:
71%
Pár nap aztán elfelejtik ezt a dolgot is.
2020. dec. 29. 01:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!