Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy mondhat egy buszsofőr...

Hogy mondhat egy buszsofőr ilyet, holott jogom van hozzá, hogy ezt csináljam?

Figyelt kérdés

Minden napos dolog, hogy utszok helyi busszal Debrecenbe és van egy konkrét járat amin szoktam utazni. A Nagyállomástól indul 21.20-kor ki a Tudásparkba, ahol 21.48-kor van, onnan 22.02-kor indul vissza a Nagyállomásra. Én a Nagyállomásra szoktam vele menni, és van, hogy fel szoktam szállni amikor még kifelé megy a Tudásparkhoz, ugye 21.48-kor ér a végállomásra és fentmaradok 22.02-kor indul vissza. A sofőrök legtöbbje nem foglalkozik vele, lekapcsolja a világítást és a motort. Lehet maradni, azonban van néhány sofőr, aki nem szereti és pont az este felszállok még kifelémenet és a sofőr finoman leordít, hogy "a végállomáson mindenki leszáll a buszról csak én maradok" mármint a sofőf. Azt mondta, hogy nincs fent ücsörgés. Mondtam, hogy jó, de 22.02-kor visszaszállok és megyek vissza. Azt mondta, hogy így gondolta.

Azonban 22.02-kor felszálltam a buszra és nekemállt, hogy ilyen formában reméli ez volt az utolsó, hogy találkoztunk. Azt mondta, hogy nincs olyan innentől, hogy kijövök a busszal a Tudásparkba és mikor megy vissza, visszaszállok.

Mondtam neki, hogy "Tessék???" Fizető utas vagyok, bérletem van, itt van, maszk is rajtam, márpedig amíg járatszámba van a busz, addig utszhatok, és ha negyedóra múlva visdzaszállok a maga buszára és magával megyek vissza, akkor magával megyek. Oké, megértem, hogy a végállomáson míg nem megy vissza, le kell szállni, leszállok, azonban amikor indul, felszállok és helyet foglalok, megyek. Fizető utas vagyok. Erre nem szólt semmit.

Hogy mondhat a sofőr olyat, hogy ne csináljak legközelebb olyat, hogy kimegyek a végállomásig, majd jövök azzal a busszal vissza?

Van erre szabály, hogy valaki nem buszozhat?

Ha egész nap az ő járatán utazok, mikor számjáratba van, akkor vele utazok. Szerintem ebbe ő nem szólhat bele.

2020. dec. 9. 20:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
A buszsofőr csak unja - teszem hozzá jogosan - a buszon zombuló herbás drogosokat és csöveseket, akik nappali melegedőnek nézik a buszt.
2020. dec. 9. 21:26
 12/27 anonim ***** válasza:
33%

Ne csodálkozzanak a sofőrök ha itt-ott pofán verik őket. Némelyik nem tudja hogy ki ökre szamara.

Én már helyre tettem párat, igaz csak szóban, de nem szabad megijedni tőlük. Ha annyira nem tetszik nekik a munka, akkor álljanak be a nagy pcsájukkal a gyárban a szalag mellé aztán robotoljanak 12 órán keresztül, állva.

Ha meg büdös a kemény munka, akkor fogják be a pofájukat és ne bszogassák a tisztességes, normálisan viselkedő embereket, mert mindenkinek meg van a maga baja meg a gondja, mégsem idegen embereken vezetik le azt amit nem kéne.

2020. dec. 9. 21:36
 13/27 árokpart ***** válasza:
51%
Kérdező de miért jó ez neked? Ha legalábbis én úgy vagyok vele, ha valahol ennyire nem szeretnek onnan inkább elmegyek, mert ott nem érzem jól magamat. Egyébként ha nagyon felhúzod, rádhívja a rendőröket és elég szépen meg fognak meszelni a kijárási tilalom megszegéséért. A sofőrnek persze semmi baja nem lesz, mert ő a munkáját végzi és ő kint lehet az utcán te viszont nem.
2020. dec. 9. 21:47
 14/27 árokpart ***** válasza:
35%
Egyébként ha a sofőr nagyon kukacoskodni akarna simán elkérhetné a munkáltatód igazolását, ebben a helyzetben neki is joga van hozzá, mert este 8 óra után sima passzióból utazóként nem is lehetnél a buszon.
2020. dec. 9. 21:50
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
#14, nem a sofőr dolga ellenőrizni. A kérdező meg nem írta, miért utazott ilyenkor, én nem feltétlezném, hogy jogtalanul tette.
2020. dec. 9. 22:25
 16/27 anonim ***** válasza:
#15 de én feltételezném mert egy régebbi kérdésénél leírta hogy pont tenni fog rá és el fog menni buszozgatni ugyanugy
2020. dec. 10. 00:51
 17/27 A kérdező kommentje:

Meg vonatozni, mikor hová.

Késő este megyek haza éjjfélbe.

Holnap pedig bíróság, de ma délbe krltem fel, mert holnap avagy ma 7-kor krlek.

2020. dec. 10. 01:57
 18/27 Micimacko67 ***** válasza:
40%
Kérdező, tudsz rá ÉRTELMES magyarázatot adni, hogy miért csinálsz ilyeneket?
2020. dec. 10. 08:29
 19/27 anonim ***** válasza:
42%

Én gyerekkoromban csináltam olyat, hogy végigmentem buszokkal, trolikkal és villamosokkal teljes kört, a végállomásokon is fent maradtam. Egyszer egy buszon rámüvöltött a sofőr, hogy nem igaz, hogy nem találok más szórakozást, ez nem játszótér, ha velem történik valami, őt fogják sittre vágni. (Sült marhaság, mert evvel az erővel rendesen útközben nem történhet velem valami, csak ott a végállomáson, míg egyedül fent ülök?) Ezek megkeseredett emberek, akik a magánéleti stresszüket igyekeznek utasok b***ogatásával kiadni.

Ha valakinek jegye vagy bérlete van, joga van akár egész nap a tömegközlekedési eszközön körözni.

2020. dec. 10. 09:20
 20/27 Micimacko67 ***** válasza:
67%

19-es, nagyon vágod ezt a mihez van jogod dolgot!

Akkor azt is áruld már, hogy milyen jogon tartózkodsz egy végállomáson várakozó járművön? Vettél várakozó jegyet?

A sofőr nem hagyhat őrizetlenül fent téged, misttad le sem szállhat a pihenőidejében...

2020. dec. 10. 09:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!