Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha meghal valaki akkor az...

Ha meghal valaki akkor az örökös zárat cserélhet a lakása ajtaján vagy ez azelőtt hogy hivatalosan megállapítanák, hogy ő az örökös, törvénytelen?

Figyelt kérdés
2020. dec. 2. 09:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

#9 Kevered a dolgokat.

Amíg nincs meg a hagyatéki addig ha kiszabják a bírságot az a hagyatékot terheli és nem téged. Te fogsz annyival kevesebbet örökölni.

Ha nyitva marad a kerti csap és elfagy mert nem mentél oda elzárni, akkor is neked lesz kevesebb az örökséged miatta. Vagy másképpen, ha nem fizeted ki a villanyszámlát és büntetésből kikapcsolják az áramot, emiatt szétfagy a ház amit örökölnél - majd kiderül, hogy te csak fele részben öröklöd a házat, akkor nem csak téged - a te örökségedet - terheli az egész költsége, hanem magát az örökséget.

Kötelezettség a parlagfűirtás, de nem személyre szabott hanem területre. Mindegy hogy ki nem végzi el, a parlagfüves terület miatt fognak büntetést kiszabni. A te érdeked, hogy ezt megelőzd, elvégezd vagy elvégeztesd a parlagfű irtását. Ha nem tudod te magad megcsinálni akkor megbízhatsz vele valakit, ennek költségét pedig a hagyatéki tárgyaláson be lehet nyújtani HA több örökös van, akkor a költség is "megoszlik" vagy lehet kérni, hogy másképpen kapd vissza.

Miért kell neked lecserélned a zárat?

Nem ugyanaz mint a parlagfüvet lekaszálni.

Pont ezért mondtam, hogy látatlanba nem lehet megmondani, hogy megtehet-e vagy sem.

2020. dec. 2. 14:18
 12/25 anonim ***** válasza:
11: Te ne foglalkozz a joggal, mert sajnos nagyon buta vagy hozzá. Nincs jogérzéked, amit meg írkálsz az is mind hülyeség.
2020. dec. 2. 14:23
 13/25 anonim ***** válasza:
Öröklés esetén az örökség megnyíltának napját kell a szerzés időpontjának tekinteni, amely az örökhagyó halálának napjával egyezik meg. /NAV/
2020. dec. 2. 14:28
 14/25 anonim ***** válasza:
#12 Nem hiszem hogy nagy intelligencia kell hogy fel lehessen fogni, neked még sem sikerül, hogy a jogszabályok nem adnak magyarázatot a kérdezőnek, hiába nyomod be a szakszöveget. Az hogy mi van benne a NAV szövegében vagy egy jogszabályban azt ő is meg tudja nézni, ettől még nem fogja érteni mit tehet és mit nem. Ha már nem tudsz neki normálisan, érthetően válaszolni vagy normálisan érthetően megcáfolni amit a másik írt, akkor inkább ne is tedd sehogy.
2020. dec. 2. 14:41
 15/25 anonim ***** válasza:

"Ha már nem tudsz neki normálisan, érthetően válaszolni "

Erre éppen te nem vagy képes.

A parlagfű irtási kötelezettség a terület tulajdonosát terheli, nem a területet amin azt el kell végezni. Te ehhez a területhez, hogy jog, nem értesz, nincs jogérzéked sem, amire támaszkodhatnál, de hülyeségeket szajkózol, amivel félrevezeted a kérdezőt. Mi értelme van ennek?

Velem kapcsolatban: A jogszabályok alátámasztják azt, amit leírtam. Attól viszont hogy egy jogszabályhely szövegét valaki elolvassa, még nem biztos, hogy értelmezni is képes, de még az is necces, hogy a megfelelő jogszabályhelyet önerőből fellelje.

2020. dec. 2. 14:50
 16/25 anonim ***** válasza:
#15 Tudom hogy erőlködsz nagyon, de ez akkor sincsen szemben azzal amit én leírtam - csak meg sem próbálod felfogni. De sebíj, értem, bele akartál valakibe kötni és mivel nem tudsz érthető választ adni, hát abba kötsz bele aki meg megpróbálta. Sebaj! Ha ez neked örömet okoz, hát örülj!
2020. dec. 2. 14:54
 17/25 A kérdező kommentje:
12. A joghoz nem jogerzek kell, hanem az hogy hulyesegek kitalasa helyet tanulj.
2020. dec. 3. 19:18
 18/25 A kérdező kommentje:
A zarat azert kell lecserelni hogy ne lopjanak el ezt azt. Oke hogy minden az orokseg rovasara megy de nincs jog ennek a megakadalyozasara?
2020. dec. 3. 19:19
 19/25 A kérdező kommentje:
14 es ephogy a jogszabalyok erdekelnek nem pedig az amit a hozzad hasonlo trollok talalnak ki ket szemelyeskedes kozott.
2020. dec. 3. 19:21
 20/25 A kérdező kommentje:
Ez a troll beteg, ne tudjatok meg mikkel zaklat privatban. Nincs ertelme valaszolni neki mert feljelentem s rovidesen torlik a regisztraciojat.
2020. dec. 4. 02:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!