Az állítólag nem fizető albérlő miatt lecserélt zárat éppen most fúrja ki neki a lakatos. Mi folyik itt? :D
Tájékozatlan a tulaj.
1.) Mint tulajdonos, kijelenti az ingatlanból. Ettől a pillanattól a rendőrség az albérlővel szemben fog állást foglalni, mivel jogcím nélkül tartózkodik az ingatlanban.
2.) Bejelentkezik (ha még nem volt), majd kihívja a rendőrséget hogy egy jogcím nélküli, a lakásban illegálisan tartózkodó egyén nem engedi be a jogcím szerint őt illető ingatlanba!
El kell felejteni az egész "albérlősdi" sztorit az intézkedés alkalmával.
A rendőrök előtt álló alapeset szerint intézkedniük kell, hogy a tulajdonos fennakadás nélkül bejuthasson (két-három haverjával) a tulajdonába! Ezt semmiképpen sem akadályozhatja meg a lakásfoglaló. Ha megpróbálja, a rendőrök fognak vele szemben intézkedni!
Tehát nem kilakoltatás miatt kell intézkedést kérni, hanem hogy be akar jutni az ingatlanába! A zsaruk valszeg azt tanácsolnák az "albérlőnek" hogy addig pakoljon össze és távozzon, amíg ők jelen vannak! Ne várja meg hogy otthagyják a tulajjal és a haverjaival!
Nekem anno a 90es években két orosz ajkú de azóta németbe emigrált kedves ember segített egy hasonló problémában.
Igor és vasziljev volt ha jól emlékszem a nevükre.
Kértek pár napot miután beszélgettünk egy kedves kis teázóban, nem kicsi riodalmat keltve, mikor két FEKETE LACI báci méretű hegyomlás leült kávét szürcsölni a nők közé.
Nos az lett, hogy két nap múlva kaptam az albérlőmtől egy hatalmas bocsánatkérő levelet, az összes hátralékát fillérre pontosan megfizette, majd megígérte soha többé nem fogom látni.
Úgy tudom ő is külföldre emigrált.
3
Igen aztán az albérlő meglebegteti aszerződést és onnantól bukta. Még a lakástulajt fogják megbni.
7
Jah persze :D Csak a rövidtávú kiadás más adókategória. Meg számíthatsz rá hogy az ÁNTSZ néha napján bekopog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!