Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 30 literes akváriumban nagyon...

30 literes akváriumban nagyon elszaporodott a zöld alga. A világításom PTONICA AC6120 LED. Mit tehetek, mert a növényeimet fél cm-e rétegben ellepte az alga. A vizet két-három naponta félig lecserélem. Állítólag sok az ammónia a vízben. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Nagyon sok a Black Molly ingyen elvihetők. Az, hogy etetésre használják-e vagy sem, nem érdekel

2016. jún. 30. 18:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Sok oka lehet, de igazából tök fölösleges tovább nyomozni, hogy mi van még, amíg 150 literbe való halakat tartasz 30 literben, nagy vízterhelés mellett, addig úgyis hiába csinálsz bármit.

30 literbe 6-8-max 10 2-3 cm-es nanohal fér el, vagy 1 db betta, kb ennyire elég a víztömeg.

Ehhez kell egy jó szűrő, ami folyamatosan bontja az ammóniát, meg a nitritet.

Ha ez megvan, akkor lehet tovább beszélgetni a tartott növények fény- táp- igényéről, fényerőről, vízforgatásról stb.

Fb-on hirdesd a halakat.

2016. jún. 30. 20:14
 2/4 A kérdező kommentje:
Akkor miért van az, hogy a díszhalas boltokban az én akváriumommal megegyező űrtartamú akváriumokban hemzsegnek a halak? Láthatólag folyamatos vízcsere sincs és még sincs alga? És kérem legyen szíves megírni, hogy hol hirdessem meg a halaimat? Már több boltot is megkerestem de nem kérnek
2016. júl. 1. 16:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Természetesen nincs folyamatos vízcsere, mivel az ammóniától erős biológiai szűréssel lehet megszabadulni, olyanjuk meg jó esetben van.

Ez leginkább beért belső szűrőt, vagy több akváriumot összekötve, nagy teljesítményű szintén beért külső szűrőket jelent.

Ezen túlmenően nagy erőket mozgósítanak alga vakarásra, mint minden más üzlet is naponta lemossa a kirakatot, ott az akváriumok üvegét vakarják le.

[link]

[link]

[link]

[link]

2016. júl. 1. 23:01
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Erre nem igen gondoltam. Akkor hány órás munkaidejük van az ott dolgozóknak? Én, mint egyszeri betérő vásárló csak azt látom amit. Hát díszhalasnak sem mennék el. Nem azért mondom 66 éves elmúltam.

Maradjunk annyiban, hogy mivel több érdeklődő is visszakozott mert a Jó fogáson hirdettem, hogy elevenszülő díszhalaimat ingyen elvihetik, nem marad más útközben a kutyafuttató felé a Rákos-patakba öntöm őket

2016. júl. 2. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!