Beck Lilla kérdése:
Magas ammonia es nitrit, plusz feher viz. Mi az ok?
Figyelt kérdés
Van egy juwel rio 180-as akvariumom. Csinaltam egy 75%-os vizcseret, alaposan felkavartam az ajzatot, aminek a kovetkezmenye az let, hogy minden hal, ami lent illetve kozepen elt, kipusztult ropke par ora alatt. Masnap a magas ammonia es nitrit miatt csinaltam egy 50% os vizcseret, ami nem segitett semmit. Kiszedtem a halakat (tokeletes minosegu allot vizbe), kitakaritottam az akvariumot, atmostam a koveket, vettem uj szuroket, beallitottam a vizet, vissza a halakat. Minden ok volt. Kovetkezo nap vettem bele uj halakat. Figyelve a vizminoseg valtozast. Tegnapra extrem magas lett az ammonia es a nitrit, amin a vizcsere sem segit. Es a toxivek sem. Mit rontok el?2016. febr. 18. 09:14
2/5 Platypus válasza:
Mondjuk eleve nem érted a biológiai szűrés működését, különben nem vettél volna egy ammónia és nitritcsúcs után másnap halakat... Hiába takarítasz, a hiba a szűrőbacik környékén keresendő. Ezt olvasd végig, egyszerűbb mint itt barchobázni pontosan hány dolgot is csináltál rosszul.
3/5 anonim válasza:
Feltehetően nemcsak a hal sok, hanem sok a beadott táplálék is. A magas nitrit és ammónia érték bomló fehérjére utal és enyhén redukáló hatású közegre, ami feltehetőleg kissé lúgos is. A szervetlen anyagokat elsősorban a növényzetnek kellene felhasználnia. A szűrőn a megfelelő biofilm kialakulásához több nap szükséges.
4/5 anonim válasza:
Ezért nem csinálunk 50%+ vízcserét.
Milyen halak voltak benne, mert ha így reagáltak, valószínűleg túl is vagy telepítve. Hány liter?
5/5 anonim válasza:
Hány hétig nem volt vízcsere ebben az akváriumban, amiben 75%-os vízcserét csináltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!