Nem szerték nitrit, ammónia, és nitármérgezésben elhunyt halakat. Egy: melyiket lenne legfontosabb mérni? Kettő: az a cucc odalent [link] használható, jobb-e mint egy papírteszt, meg hasonlók.
Miért gondolod, hogy mérgezésben fognak elhunyni a halaid? Szerintem, ha nem telepítesz túl, és rendszeresen csinálsz vizcserét, akkor nem kéne, hogy baj legyen. Ha jó a szűrésed, és növényeid is lesznek/vannak, akkor kicsi a mérgezés esélye.
Nekem, ha lenne tesztem se hiszem, hogy használnám, minek bajlódjak vele.
A papír az gagyi, a csepegtetős-indikátoros az jó, kb. ennyit tudok a tesztekröl.
Én a nitrátot mérem csepegtetőssel, de csak azért ,mert növényes szűréssel kapcsolatos tesztet folytatok, amit publikálok majd.
Egyszer mértem laborban nyáron ammóniát, teljesen korrekt értéket mutatott, nitritet is mértem, az sem volt gáz. Mivel a szűrésem elég jónak mondható, vizet cserélek(igaz nemsokat), így biztonságban érezhetem magam.
Tehát a kulcs a jó szűrés, rendszeres vízcsere, jó telepítés, és nem kell a nitrogénvegyületek miatt aggódnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!