Szégyen az a Tescóra nézve, ha egy beteg dolgozõjával pereskedik?
Ne végre, valami konkrétum, nem csak hőbörgés. Erről lehet szó:
Mt. 99. § (1) A munkavállaló kérelmére munkaviszonyának megszüntetésekor (megszűnésekor), illetve az ezt követő egy éven belül a munkáltató köteles működési bizonyítványt adni.
(2) A működési bizonyítvány tartalmazza:
a) a munkáltatónál a munkavállaló által betöltött munkakört,
b) a munkavállaló munkájának értékelését.
(3) A munkáltató a (2) bekezdés b) pontjában foglalt körülményről csak a munkavállaló kifejezett kérésére adhat tájékoztatást.
Munkaügyi bírósághoz kell fordulni, per úgyse lesz belőle, hamarabb kiadja a dokumentumot a munkáltató.
Oh micsoda szókincse van valakinek, könyvet nem akarsz esetleg írni, ha már ilyen körmönfontan tudsz fogalmazni? A célod a kötekedés, de ne engem csesztess ezzel, nézzél szét más kérdések között. Esetleg azok között, amelyek gyerekeknek szólnak, mert kb. óvodás szinten létezel, ha egy felnőtteknek szóló kérdésre nem tudsz kultúráltan válaszolni.
A 33/36-os válaszolónak pedig küldöm ezt a törvényi megfogalmazást: Nem tudom honnan vette az idézetet amit küldött, de a törvényben nem ez áll, amit leírt, hanem ez: „99. § (1) A munkavállaló beosztás szerinti napi munkaideje - a részmunkaidőt kivéve - négy óránál rövidebb nem lehet. Úgyhogy ez ide nem passzol.
"a Tescót ismerve, szükség van az elővigyázatosságra."
Ezen jót nevettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!