Mikor lehet már a holokauszttal poénkodni anélkül hogy lenáciznának?
Trianonnal is szoktam poénkodni ( Borsodot pl simán szlovákiához csatolhatták volna) és szerintem ez full jó példa rá hogy lehet ilyen eseményekkel humorizálni mivel már gáz ha ezen háborog valaki, legalábbis a korosztályomba
Szerencsére anyám és mamám is jó egészségben van és nem is zsidók so nem releváns a kérdéshez
Egy ilyen embernek nem szabadna ismernie a történelmet.
Uccsó voltam
Hát ha humorizálni akarsz ahhoz két ember kell minimum mert gondolom nem magadnak poénkodsz. Tudni kell hogy a beszélgető partner vevő-e rá és poénkodhatsz de pl nekem ez már üti az ingerküszöbömet meg igazábol a fekete humor nekem már nem jön be. Akár mennyire is a múlté sokan szenvedtek és nyomorodtak meg egy életre, senkinek nem kívánnám ezt amit az akkori generációk kaptak (vagy bárhol bárki bármit elszenvedett) és ezért nem tudnék ezzel viccelni.
Együttérző ember ilyen tragédiákban nem hiszem hogy látja a humor forrását. Csak gondolj bele ha egy ilyen viccet egy olyan embernek mesélnél el aki ott volt és átélte szerinted mit érezne? Szerintem letojná hogy több mint 70 éve volt
Ahol gyerekkoromban éltem, ott lakott egy zsidó család is, persze idős emberek voltak, és a bácsi mindig kiült a folyosóra, ha jó idő volt. Ő megjárta valamelyik haláltábort, és néha mesélt nekem. Na én akkor láttam felnőtt embert sírni.
Ilyennel viccelődj.
"Ilyennel viccelődj."
Manapság rengeteg dologgal lehet viccelődni, ami régebben történt, de az áldozataik ugyanúgy sírnának miatta, ha még élnének. De pl. Facebookon külön oldal van, ahol a Gulággal vagy a fekete ÁVH-s autóval poénkodnak, az mégsem zavar senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!