Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mikor lehet már a holokausztta...

Mikor lehet már a holokauszttal poénkodni anélkül hogy lenáciznának?

Figyelt kérdés
Nem mintha bajom lenne ezzel, csak egyszerűen semmi alapja nincs ennek az érvelésnek, diskurzusról meg ugye szó se lehet, de miért is? Az eset több mint 70 éve történt, ráadásul nem is egyedülálló a történelemben, mégis bűn humorizálni ezzel az egy eseménnyel kapcsolatban. Alapvetően a németek totálisan kollektív bűntudatát sem tudom megérteni, Európa valaha volt legnagyobb hatalmáról annyit tanulhatnak a diákok hogy: „kirobbantottunk egy világháborút és az rósz, megöltük a zsidókat és az rósz, következő órán a Berlini falról tanulunk auf wiedersehen.” Ez szerintem a történelem tagadására a legjobb példa és bár kicsit túlzó hasonlat de a humorhoz szerintem ugyanúgy minden jogom megvan mint a németeknek büszkének lenni a múltjukra

2020. nov. 16. 22:21
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Trianonnal is szoktam poénkodni ( Borsodot pl simán szlovákiához csatolhatták volna) és szerintem ez full jó példa rá hogy lehet ilyen eseményekkel humorizálni mivel már gáz ha ezen háborog valaki, legalábbis a korosztályomba

Szerencsére anyám és mamám is jó egészségben van és nem is zsidók so nem releváns a kérdéshez

2020. nov. 22. 23:35
 12/25 anonim ***** válasza:
12%
Ahol nem szabad bármivel poénkodni, ott nincs demokrácia.
2020. nov. 23. 07:55
 13/25 anonim ***** válasza:
40%
Soha.
2020. nov. 27. 19:51
 14/25 anonim ***** válasza:
37%

Egy ilyen embernek nem szabadna ismernie a történelmet.

Uccsó voltam

2020. dec. 2. 06:52
 15/25 anonim ***** válasza:
89%

Hát ha humorizálni akarsz ahhoz két ember kell minimum mert gondolom nem magadnak poénkodsz. Tudni kell hogy a beszélgető partner vevő-e rá és poénkodhatsz de pl nekem ez már üti az ingerküszöbömet meg igazábol a fekete humor nekem már nem jön be. Akár mennyire is a múlté sokan szenvedtek és nyomorodtak meg egy életre, senkinek nem kívánnám ezt amit az akkori generációk kaptak (vagy bárhol bárki bármit elszenvedett) és ezért nem tudnék ezzel viccelni.

Együttérző ember ilyen tragédiákban nem hiszem hogy látja a humor forrását. Csak gondolj bele ha egy ilyen viccet egy olyan embernek mesélnél el aki ott volt és átélte szerinted mit érezne? Szerintem letojná hogy több mint 70 éve volt

2020. dec. 5. 21:31
 16/25 anonim ***** válasza:
41%

Ahol gyerekkoromban éltem, ott lakott egy zsidó család is, persze idős emberek voltak, és a bácsi mindig kiült a folyosóra, ha jó idő volt. Ő megjárta valamelyik haláltábort, és néha mesélt nekem. Na én akkor láttam felnőtt embert sírni.

Ilyennel viccelődj.

2021. nov. 19. 18:59
 17/25 anonim ***** válasza:
jav.: Ilyen emberrel próbálj viccelődni.
2021. nov. 19. 19:00
 18/25 anonim ***** válasza:
40%
#16 Ha én nőttem volna fel úgy, hogy sem nekem, sem a szüleimnek nem kellett soha dolgoznom, valószínűleg én is sírnék, ha fel kellene idéznem az egyetlen rövid időszakot, amikor kellett.
2021. nov. 19. 19:20
 19/25 anonim ***** válasza:
18. Mert szerinted az átlag zsidó nem dolgozik? De amúgyis, de bevállalnál egy ilyet, hogy ne kelljen dolgoznod?
2021. nov. 19. 19:23
 20/25 anonim ***** válasza:

"Ilyennel viccelődj."

Manapság rengeteg dologgal lehet viccelődni, ami régebben történt, de az áldozataik ugyanúgy sírnának miatta, ha még élnének. De pl. Facebookon külön oldal van, ahol a Gulággal vagy a fekete ÁVH-s autóval poénkodnak, az mégsem zavar senkit.

2021. nov. 19. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!