Miért van az hogy Magyarországországon te leszel a bűnös ha megvéded magadat?
Pl: [link]
És ekkor miért van az hogy védik a bűnözőt?
Meg stb esetben.
Persze,ha betörnek hozzád és kb ellopnak a szemed elől mindent akkor se ütheted meg mert akkor testi sértést meg stb...
Külföldön még meg is verheted,vagy fegyverel le is ölheted.
Figyi :D
Nem vagyok olyan pszichopata hogy "most nem adtál most elvagom torkodat".
Én inkább magamat védemném meg amim van,persze nem ölnék,max akkor ha kellene,jó példa:
Ha én az látnám hogy a haveromat verik,én oda megyek és próbálom kimenteni a helyzetől (vagyis oda ütnék ahova kell magyarán).
De ha az látnám hogy bicska lenne nála és a kezemet megvágná,jól hasba rúgnám.
Igaz.
Hát most másik vegyük alapul most ha nem lett áram,és lett volna egy pitbull helyette,mit lett volna?
#23!
Azért 3-4 nagytermetű pitbull azért nem gyávázz.
#25!
Igen igen,nem biztos esze ágában betörjön,és ezért jó a pitbullok :D
#22 "Hát most másik vegyük alapul most ha nem lett áram,és lett volna egy pitbull helyette,mit lett volna?"
Ha a kutyád támad rá egy emberre azért is téged vonnak felelősségre, és ha megöli, akkor pontosan ugyanígy gondatlanságból elkövetett emberölés lesz a vád, mint a cikk ügyében is volt.
# 20
Ez nem igaz, nem a kerítésben volt áram, hanem a kerítésen belül volt egy második kerítés, vagy villanypásztor, vagy nevezzük bárhogy.
A kérdésben linkelt cikk 2011-es. Pont ez volt az az elhíresült eset, amiért az új Btk-ban sokkal több minden lett megengedve a magukat és tulajdonukat védő embereknek, ez inspirálta a "megelőző jogos védelem" nevű részt. Kb. ez a 21. § volt az egyik a kevés közül, meg a 22, amit jól csinált az országot vezető rablóbanda. Lévén, hogy ők nem éjszaka mennek lopni, hanem nappal, mindenki szeme láttára, így ők nincsenek veszélyben, csak a konkurencia.
"Ha a kutyád támad rá egy emberre azért is téged vonnak felelősségre, és ha megöli, akkor pontosan ugyanígy gondatlanságból elkövetett emberölés lesz a vád, mint a cikk ügyében is volt."
Ezért kell kitenni a kapura, hogy harapós kutya. Ha nem teszed ki, bejön, és megöli, akkor lehet, hogy téged vonnak felelősségre olyan alapon, hogy nem hívtad fel a halálos veszélyre a figyelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!