Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Aki ért hozzá (GYÁMSÁG)?

Aki ért hozzá (GYÁMSÁG)?

Figyelt kérdés

Szóval én 17 éves koromban szültem a kisfiamat ezért anyukám és apukám felvették a gyámságot a kisfiam iránt.Mivel azóta eltelt 2 év és 20 éves lettem, szeretném visszavenni.Azonban a gyermekjóléti aztmondja, hogy nem biztos, hogy visszaadnák.(Anyukám folyamatosan kapcsolatban van velük)

Így mivel a kisfiam gyámság alatt van Én és a párom szóval a saját családom nem tudunk együtt lenni..Közösen nevelni a gyermekünket mivel anyukám a törvényesképviselő és mivel a két család nincs túlságosan jóban, ezért az Ő engedélye nélkül elvileg nem mehetek el a fiammal...

Most jön a második baba, de nem akarom már anyukáméknál nevelni a gyerekeimet...És így, hogy anyukám is és a gyermekjóléti is aztmondja nem vehetem vissza a kisfiam iránti gyámságot nem lesz más választás..

2020. nov. 9. 19:32
1 2
 11/16 Banna97 ***** válasza:
100%

Én benne vagyok a jogban, családi jogból most fogok záróvizsgázni.

Ebből kifolyólag azt tudom mondani, hogy ha minden feltétellel rendelkeztek: lakás, kereset, megfelelő, biztos környezet a gyermeknek, akkor semmi akadálya nem lehet annak, hogy visszakapd a gyermeked felett a teljeskörű, felügyeleti és szülői jogot.

Sajnos azonban ilyen esetekben, hogy a gyám (jelen esetben anyukád) és a gyermekjóléti egy követ fújnak előfordul.

Ez persze nem feltétlen a gyermekjólétis hibája. Nem szeretnék feltételezésekbe bocsátkozni, de ha anyukád ennyire ellened van, előfordulhat, hogy valótlan dolgokat állított rólad ott a hivatalban.

Érdemes lenne felkeresned egy ügyvédet, vagy akár egy olyan szervezetet, ahol ingyenes jogi tanácsadást adnak neked ebben az ügyben.

2020. nov. 9. 20:58
 12/16 anonim ***** válasza:
64%

Balogh Zsuliett? Hogy hivjak a parod? Lakatos Ronaldo?

20evesen ket gyerek. Oriasi.a semmire. 😂

2020. nov. 10. 08:59
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, beszéltél személyesen a gyermekjólétis illetékessel, vagy anyukád "közvetítésével" jut el hozzád az információ, hogy nem fogják visszaadni neked a jogot?
2020. nov. 10. 10:20
 14/16 A kérdező kommentje:
Anyukám közvetítéseével jut el, de holnap megyek a gyámhivatlba. Megérdeklődöm.
2020. nov. 10. 16:49
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nagykorú vagy, vedd a kezedbe a sorsodat! Lehet, hogy anyád direkt hazugságokat mond...
2020. nov. 10. 16:51
 16/16 anonim válasza:
Szia sikerült?
2024. márc. 19. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!