Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha rendkívüli munkavégzést...

Ha rendkívüli munkavégzést rendelnek el úgy hogy nem szólnak előre, és én közlöm hogy bocs de ittam, akkor erre mit léphetnek?

Figyelt kérdés

Mi van ha munkaidő után csörög a mobil, hogy vissza kell menni mert rendkívül rendelés érkezett be.

És én erre közlöm hogy bocs de nem szóltatok előre én meg benyomtam két felest. Ittas vagyok, nem munkaképes állapot.

Ekkor nem rendlhetnek be, mert ittas ember nem munkaképes.

Felróható ez nekem? Hogy nem megyek be mert ittam-és miért ne ittam volna munkaidő után, ha nem szóltak előre hogy be kell menni?

2020. nov. 3. 19:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem róható fel, de attól még kirúghatnak, ha nagyon akarnak.
2020. nov. 3. 19:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan a munkád, ahol előfordulhat ilyen, hogy a szokásos munkaidőn kívül készenlétben kell állnod, ott gondolom az is benne van a munkaszerződésben, hogy ebben az időszakban olyan állapotban kell lenned, hogy bármikor fel tudd venni a munkát. Ez esetben szerződésszegés miatt el tudnak járni ellened, bár ha ez csak egyszeri alkalom volt, akkor nem hiszem, hogy szóbeli figyelmeztetésen kívül bármit kapnál érte, de a többedik eset után valószínűleg kirúgnak. Ha viszont külön ez nincs írásban lefektetve sehol, akkor nem nagyon tudnak mit tenni azon kívül, hogy szóban kapod az enyje-bejnyét és megígértetik veled, hogy legközelebb azért ilyen ne legyen.
2020. nov. 3. 19:58
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
mi van a munkaszerződésedben? köteles vagy munkaidő után "rendelkezésre állni"?
2020. nov. 3. 19:59
 4/11 A kérdező kommentje:

"hogy legközelebb azért ilyen ne legyen."

Mi? hogy meló után azt eszek iszok amit akarok? Hát azt a jóisten se tilthatja meg nekem. Majd még azt is megszabják mikor töcskölhetem az asszonyt?

2020. nov. 3. 20:07
 5/11 A kérdező kommentje:

"köteles vagy munkaidő után "rendelkezésre állni"?"

semmi ilyen nincs benne. eleve már az érdekes ha munkaidő után csöng a saját mobilom és lecsesznek ha nem érnek el. miért is kéne nekem bárkivel is beszélnem munkaidő után a saját telefonomon? Majd akivel én akarok majd azzal beszélek.

2020. nov. 3. 20:08
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Simán kirúghatnak más indokkal, mert a mai munkáltatóknak olyan "rugalmas" munkavállaló kell, akinek nincs élete....
2020. nov. 3. 20:13
 7/11 A kérdező kommentje:
mindegy, rúgjon ki, ha jobbat nem is de ilyen pöcegödröt akármikor találok másikat
2020. nov. 3. 20:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez igaz! :)

És ha mindenki nemet mondana a kihasználásra, akkor egyik munkáltató sem tehetné ezt meg senkivel.

2020. nov. 3. 20:17
 9/11 A kérdező kommentje:

mesevilág. van aki még ingyen is bemenne csak ki ne rúgják esetleg.

mint az a gyökér itt akinek van vagy 50 túlórája a levegőben térítés nélkül de nem mer szólni mert "mi lesz ha kirúgnak"....

2020. nov. 3. 20:21
 10/11 A kérdező kommentje:
És lehet ha szólna tényleg kirúgnák és akkor se lenne kifizetve mert persze a túlóra okosban megy papíron nyoma sincs
2020. nov. 3. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!