Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mivan ha egy 18 éven aluli...

Mivan ha egy 18 éven aluli személynél lő fegyvert talal a rendőrség? Mi a büntetés?

Figyelt kérdés

2020. okt. 28. 19:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
2020. okt. 28. 19:19
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Éles , jó állapotú és működő ?
2020. okt. 28. 19:32
 3/13 A kérdező kommentje:
Akkor is ha nem hasznalja csak nala van? És ha az illető pont 14 eves?
2020. okt. 28. 19:48
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ha nem használja. Ha használja az már kicsivel több.
2020. okt. 28. 19:52
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező 12 éves kortól vagy büntethető, szóval ne lófrálj fegyverrel!
2020. okt. 28. 20:06
 6/13 anonim ***** válasza:
50%

Fiatalkorúakra más szabályok vonatkoznak, ezért nem kettőtől nyolc évig terjedő. Nekik a szabadságvesztés alsó határa bármyel bűncselekménynél egy hónap, a felső határ pedig ha egyébként nyolc év lenne, akkor is csak öt.

És közel sem biztos, hogy (letöltendő) szabadságvesztés lenne belőle, szerintem nagyban függ attól is, hogy mi célból szerezte meg a lőfegyvert, mit tervezett csinálni vele.

2020. okt. 28. 20:23
 7/13 anonim ***** válasza:
A pont 14 éves gyerek pedig emiatt nem büntethető. 12-14 év között csak hat bűncselekmény miatt lehet büntetni, és a lőfegyverrel visszaélés nincs köztük.
2020. okt. 28. 20:38
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
A 14. születésnapját követő naptól kezdve büntethető (kivéve azt a 6 bűncselekményt).
2020. okt. 28. 21:17
 9/13 árokpart ***** válasza:
59%
Az amit te lőfegyvernek nevezel valószínűleg hencegésből, dicsekvésből az szerintem egy gáz-riasztó pisztoly lesz. Ha csak otthon játszol vele akkor az égadta világon semmi baj nem lesz vele, mert az állampolgári jogon tartható. Viselni nem viselheted ergó nem viheted ki az utcára, mert akkor megbüntetnek 50 ezer forintra meg elveszik a pisztolyod és a szüleiddel is alaposan el fognak a rendőrök beszélgetni. Ugyanis viselési engedélyt csak 18 éven felül kaphatsz rá. Azért írom ezt, mert teljesen kizárt dolog, hogy neked Magyarországon rendes lőfegyvered van. Ahhoz, hogy te olyat illegálisan tudjál szerezni édesapám kb. a szerb vagy albán maffiával kellene üzletelned, legálisan meg még a felnőtteknek sem adnak lassan már csak a kormánytagok kapnak. Úgyhogy jót szórakoztál amíg ezt kiírtad, de nem baj ha ez neked örömet okozott.
2020. okt. 28. 22:06
 10/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Egy kérdést tettem fel ,nem okoz örömöt. Lőfegyver megnevezés alatt azokat a fegyvereket értem amiket pl.rendőrök használnak. Ha lenne egy ilyen fegyverem nem valószínű, hogy hencegnék vele abban a tudatban ,hogy büntethető és amugy sem értem miért lehet dicsekedni avval ,hogy van egy pisztolyod. Félre értés ne essék nem vagyok maffia flessekbe. Nem szándékozom egy ilyen fegyvert szerezni ,csak olvastam egy 2019-es cikket amiben az ált ,hogy egy fiatal(18 éven aluli fiú)talált egy ilyen fegyvert és le mészárolta a családját tudom,hogy az már más téma hogy ő meg is ölt valakit,én csak arra az esetre voltam kíváncsi hogyha nem használja csak nála van.De azért köszönöm a választ "édesapám". A többiek válaszát is köszönöm!
2020. okt. 28. 22:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!