Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az általam kezelt pénzből...

Az általam kezelt pénzből lopkod egy kolléganő. A főnököm semmit se tesz. Milyen felelősség terhel engem, ha nagyobb összeg tűnik el?

Figyelt kérdés

Se kamera, se zárható széf!

Az első hiány augusztusban volt (25 ezer), betettem. Akkor szóvá is tettem, hogy nem valószínű, hogy elszámoltam egy húszezrest és egy ötezrest is egy nap alatt, főleg, hogy minden behozott pénzt háromszor számolok át. A második eset szeptemberben volt, már okosabb volt a tolvaj, egy százas köteg tízezresből tűnt el 1 darab tízezres. A harmadik eset: múlt héten még 130 darab húszezrest hagytam itt (többször is átszámoltam, mivel már biztos voltam benne, hogy valaki lop), ami hétfőre 129 darab lett. A főnökkel elbeszélgettem. Mondtam neki, hogy 100%, hogy ez múlt csütörtökön még 130 darab volt. Azt mondta, kamerára nincs kapacitás. :D De szerez zárható széfet. Nos mára semmi és ahogy ismerem, nagy ívben tojik az egészre és később se lesz széf. Általában milliók vannak bent, időnként tizen milliók. Milyen felelősség terhel engem, ha kedves kolléganő vérszemet kap, és nem 10-20 ezreket lopkod majd, hanem 1-2 milliót. Pénzhez bármelyik kolléganő nyúlhat, amikor nem vagyok itt, ebédelek éppen stb. Munkaszerződésben erről semmi sincs.

2020. okt. 27. 11:47
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
8# Van széf, de valamikor elromlott a zárja. Akkor még más lány kezelte, nem tudom, hogy pontosan mi baja volt. De azóta nem lehet zárni. Azóta se intéztek új széfet. Csak egy kassza van, a fiókomban (az se zárható). A nagyobb pénzeket pedig a szintén zárhatatlan széfben tartjuk. :D
2020. okt. 27. 14:12
 12/16 A kérdező kommentje:
9# Kamera régen volt, de mióta új helyre költöztünk, valamiért nem raktak az irodába... Ez volt az első, amit kértem tegnap a főnökömtől. Azt mondta, nincs rá kapacitás. Nevetséges.
2020. okt. 27. 14:16
 13/16 anonim ***** válasza:
Keress egy ügyvédet és írásban írjátok le, hogy szerintetek ez a helyzet. Az ügyvéd sem lehet drágább, mint a kolléganő helyett fizetni.
2020. okt. 27. 15:37
 14/16 anonim ***** válasza:

-kamerával felvenni a pénz számolását, utólag visszanézhető és legalább van bizonyíték, hogy vki lop.

-lefotózni a széf tartalmát és speciális jelet hagyni benne (pl két pénzköteg sarka éppen érintkezik: ha valaki hozzányúl valószínűleg nem pont úgy rakja vissza. Amint eltérés van egyből utánajárni, hogy ki járt arra és szólni a főnöknek.

Egyébként a legjobb tényleg kamera lenne..

2020. okt. 27. 22:36
 15/16 anonim ***** válasza:

[link]

Vegyel egy szefet sajat penzbol. Ugyis olcsobban meguszod,ha te veszed a szefet

2020. okt. 28. 13:26
 16/16 A kérdező kommentje:
Na. Főnök most vett széfet. Nem kódos... kulcsos. Egy kulcs a kisfőnöknél, egy nálam. Utasítás: az én kulcsomat tegyem be a fiókba!:D A kisfőnök pedig csak egyszerűen az asztalára tette. Hát azt hiszem nem jött át a lényeg a főnökömnek. :(
2020. okt. 29. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!