Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az általam kezelt pénzből...

Az általam kezelt pénzből lopkod egy kolléganő. A főnököm semmit se tesz. Milyen felelősség terhel engem, ha nagyobb összeg tűnik el?

Figyelt kérdés

Se kamera, se zárható széf!

Az első hiány augusztusban volt (25 ezer), betettem. Akkor szóvá is tettem, hogy nem valószínű, hogy elszámoltam egy húszezrest és egy ötezrest is egy nap alatt, főleg, hogy minden behozott pénzt háromszor számolok át. A második eset szeptemberben volt, már okosabb volt a tolvaj, egy százas köteg tízezresből tűnt el 1 darab tízezres. A harmadik eset: múlt héten még 130 darab húszezrest hagytam itt (többször is átszámoltam, mivel már biztos voltam benne, hogy valaki lop), ami hétfőre 129 darab lett. A főnökkel elbeszélgettem. Mondtam neki, hogy 100%, hogy ez múlt csütörtökön még 130 darab volt. Azt mondta, kamerára nincs kapacitás. :D De szerez zárható széfet. Nos mára semmi és ahogy ismerem, nagy ívben tojik az egészre és később se lesz széf. Általában milliók vannak bent, időnként tizen milliók. Milyen felelősség terhel engem, ha kedves kolléganő vérszemet kap, és nem 10-20 ezreket lopkod majd, hanem 1-2 milliót. Pénzhez bármelyik kolléganő nyúlhat, amikor nem vagyok itt, ebédelek éppen stb. Munkaszerződésben erről semmi sincs.

2020. okt. 27. 11:47
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Minden nap gyomorideg, már teljesen depressziós vagyok, és rettegek minden nap, hogy mi fog kibukni. Nem mintha belehalnék, hogy be kell tennem időnként 10-20 ezret, de az egómat állatira sérti, hogy finanszíroznom kell a kolléganő lopásait. A másik meg a rettegés, hogy mi lesz, ha nem áll meg ennyinél. Év elején tervezek felmondani, többek között ezért is, de ha így haladnak a dolgok, a maradék időt se húzom ki. Biztos én vagyok gyenge, de lelkileg nagyon megterhel ez az egész. Tegnap alig mertem elbeszélgetni a dologról a főnökkel, úgy izgultam, mintha én magam loptam volna. Iszonyú kellemetlen érzés. Felteszi a kérdést, hogy szerintem valaki belenyúlhatott? Mondtam, hogy már nem nagyon tudok másra gondolni. A legrosszabb, hogy tudom, én ugyanúgy gyanús lehetek a szemszögéből. Attól is félek, hogy felmondok, és utána még többet fog lopni az illető a felmondási időm alatt, mert úgyis én leszek akkor a leggyanúsabb a felmondás miatt és már azzal se fog törődni, hogy szimpla elszámolásnak tűnjön. :( Amúgy természetesen semmit se mondtam arról, hogy gyanakszom valakire.
2020. okt. 27. 11:51
 2/16 anonim ***** válasza:
89%

Teljes felelősség téged terhel.

Az első jelre vissza kellett volna adnod a feladatot azzal, hogy így nem tudod garantálni a pénz meglétét. A főnöködnek írásban kell azonnal jelezned, hogy a rád bízott pénzhez más is hozzányúl, nincs biztosítva, hogy ezt meg tudd akadályozni és ezért NEKI biztosítania kell hogy a pénzhez vagy csak és kizárólag te tudj hozzányúlni, vagy adja írásba, hogy a hiány NEM a te felelősséged, nem rajtad fogják keresni.

Amíg ezt nem teszed addig simán követelhetik rajtad a hiányzó összeget, akármekkora is lesz, hiszen te vagy a kezelője.

Addig meg azt tudod tenni, hogy állandóan magadnál tartod és le sem veszed róla a szemedet. Ha más megoldást nem látsz, akkor veszel egy láncot meg egy lakatot és a pénzt tartó dobozt vagy akármit állandóan lakattal lezárva tartod és csak te nyitod ki minden esetben, nem adod oda a kulcsot senkinek.

2020. okt. 27. 11:54
 3/16 anonim ***** válasza:
79%
Ha eltűnik meg kell térítened.
2020. okt. 27. 11:54
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyen gyenge, mulya vagy nem csodalom hogy atba.sznak a kollegak es meg a fonokod is szarik rad.

Munkaszerzodesben vagy a kollektivben mindenkepp benne van ki(k) felelosek a penztarhianyert. Te lekasszazol a nap vegen vagy a munkaidod vegen, ezt irasban is megkell ejteni(penztarjelentes) es alirja te is meg a fonokod is. Hogy tobblet vagy hiany vagy nullas. Ez igy mukodik. Onnantol te nem vagy felelos. Foleg akkor nem, ha nem te vagy kasszan.

Nem is ertem az egesz storyt, mi az hogy barki belenyul... A te munkaidod alatt hogyan nyulna be mas? Amikor meg nem vagy ott nem te vagy a felelos.

Szoval tobb sebbol verzik ez a story.

2020. okt. 27. 12:16
 5/16 anonim ***** válasza:

Hát, hogy én nem vállalnék felelősséget olyan pénzért, amihez rajtam kívül bárki hozzáfér, az hótziher. Erre nem is vagy kötelezhető.

Jelezd, hogy amíg nem oldja meg a cég, hogy a pénz zárható helyen legyen amihez csak neked van hozzáférésed addig nem vállalsz érte felelősséget. Amikor pedig nem dolgozol átadod a kijelölt személynek rovancsolás és jegyzőkönyv után. Majd természetesen ugyan így veszed át.

2020. okt. 27. 12:21
 6/16 anonim ***** válasza:

#4 Nem ismerjük a helyzetét, bármi lehetséges. Az én munkahelyemen is előfordult, hogy a megőrzésre átvett pénzt a kolléganőm rendesen betette a páncélszekrénybe amíg ki nem kellett belőle fizetni amire összeszedte, majd mikor kivette már hiányzott belőle. Most az ilyennel mit kezdhet? Ő felelősen járt el mégis hiánya volt mert valaki olyan lopta meg akitől a legkevésbé várta volna és akire nem fogja tudni soha rábizonyítani, hiszen még azt sem tudni ki volt abból a pár emberből aki szintén használhatta a páncélszekrényt abban az időben.

Az ilyen esetből tanulni kell és megkeresni azt a módot ahogy elkerülhető a következő lopás, vagy hogy rajta kérjék számon a hiányt. Kolléganőm nem szed be többet ilyen módon pénzt, átutalással, bankszámlán oldják meg. De ez nem megoldható minden esetben.

2020. okt. 27. 12:29
 7/16 A kérdező kommentje:
Hárman vagyunk ugyanabban a pozícióban, mi hárman belenyúlhatunk, ha például valaki bejön vásárolni és én épp kint vagyok, akkor más nyúl hozzá. De ugye mászkálnak itt raktárosok, szállítók. Ha épp senki sincs az irodában, bárki hozzányúlhat. Egyik főnököm például sokszor hajnalok hajnalán ideér, kinyitja az épületet és megy a raktárba. Az iroda meg üresen van. Akik korán jönnek, simán bejöhetnek és belenyúlhatnak a széfbe.
2020. okt. 27. 12:35
 8/16 anonim ***** válasza:

Ez nagyon fura mnukahely...

Most akkor megis van szef?! Csak nem zarjatok?

Egymas kasszajaba rovancsolas nelkul senki sem nyulhat, meg a fonok sem csak te jelenletedben! Ez hihetetlen.

Ilyen munkahelyen egy napot sem dolgoznek. A fonokodnek nem szamit, mert veled megfizetteti...szegyen.

Ilyen munkahelyet csak kamerarendszerrel vedve tartok mukodokepesnek.

2020. okt. 27. 12:51
 9/16 anonim ***** válasza:
Kamera?
2020. okt. 27. 13:07
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha 3-an kezelitek a pénzt, ráadásul bárki hozzáférhet akkor milyen alapon fizettetik ki a hiányt?!
2020. okt. 27. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!