Van felelősségem a megörökölt lakásomra mióta 18 lettem? És ez törvényes amit csinált?
Kiskorú voltam mikor megörököltem egy lakást, és az Anyukám kezelte, mint a törvényes képviselőm. Mióta legálisan felnőttem, még mindig Ő kezeli, pedig az én nevemben van és teljesen én vagyok a tulajdonosa. Ebből kifolyólag minden felelősség rám kellene hogy szálljon miután 18 lettem, ezt helyesen gondolom? Én próbáltam átvenni a felelősséget már több éve, de sosem engedte.
Valamint, ha rám száll a felelősség mivel nagykorú vagyok, akkor neki az én engedélyem nélkül szabadna-e cselekedni bármi iránt?
Mert pár nappal ezelőtt, írt nekem egy üzenetet, amiben azt mondta, hogy feladta hirdetni a lakást eladásra és van is rá vevő, akik már ki is fizették az előleget. De erről semmit sem tudtam, hogy feltette hirdetni, vagy még azt sem, hogy gondolkozott volna eladásról. Ez mind a hátam mögött történt. Csak azért tudtam meg, mert kérte, hogy írjam alá az adásvételi dokumentumot.
Teljesen meg vagyok döbbenve, mert ha úgy döntök, hogy nem szeretném eladni a lakást akkor az előleget vissza kell fizetni az ingatlanosnak.
Előre is köszönöm a válaszokat.
9, nem feltétlen
1) a ptk 2012ben változott
2) azóta el is költözhettek
Köszönöm szépen mindenkitől a válaszokat.
Amikor ezt írtam, akkor már írtam ügyvédnek üzenetet, de mivel eltarthat 8 napig is mire válaszolnak és sürgősen szerettem volna választ kapni ide is írtam.Azóta tőle kaptam is választ ezért nem válaszoltam még.
A lakást, igen édesapámtól örököltem, de mivel a szüleim nem házasodtak, valamint a halál idején már nem voltak együtt igy minden rám szállt.
Az 5-nek, én ezt mind megértem, hogy megszokta intézkedni a lakás iránt, de ez nekem nem az első alkalom, hogy kérdezek róla. A helyzet az, hogy mindig válaszolt ha kérdést feltettem neki, de nem mindig pontosan válaszolt és én nem éreztem magam bevonva.
Én nem is értem, hogy tudták ezt feladni hirdetni, hisz nincs semmi féle papir arről, hogy neki van joga ezzel cselekedni. Valamint, van szerződés, amit most már láttam is és az én nevem is van rajtam, ezért is kellett már az aláirásom.
Beszéltem az anyukámmal és civil voltam, nem akartam semmiféle veszekedést kezdeni, de ez nem az első alkalom, hogy ilyesmi történt. Miután megkérdeztem, hogy miért nem mondta el nekem, hogy ez most tökéletes alkalom lenne a hirdetésre, semmit nem válaszolt. Mintha nem is kérdeztem volna semmit.
A lakást el szeretném adni, azzal nincs probléma. Csak az egész suttogás és a hátam mögé menés az fáj.
Arra nem is gondoltam, hogy csalók az ingatlanosok vagy csak az anyukám túl magabiztos? Hogyan tudok arra rákeresni és megerősíteni, hogy csalók vagy nem? Láttam a szerződést, ami alá van írva a vevőkkel. És minden ott le van vezetve, szóval azt most már mind láttam. Meg mondjam őszintén, mi most külföldön lakunk, szóval minden vagy emailben vagy telefonon keresztül történt.
Most már ott tartok, hogy az ingatlanosoknak írtam, valamint az anyukkámmal is beszéltem, szóval majdnem meg van oldva az egész.
Igen, a levelemben megírtam nekik, hogy ezt követően csak nekem írjanak és a számlaszámot változtassák meg!
Tudom, hogy ha nem változtatom meg és bármi történik miután aláírtam a szerződést, utána nem lehet vádaskodni, mivel aláírtam, szóval azt jelenti, hogy tudomásul vettem ami benne volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!