Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ebből lehet komolyabb bírósági...

Ebből lehet komolyabb bírósági ügy?

Figyelt kérdés

Tehát egyik osztálytársam zaklatta a barátnőn és fogdosta. Én besokalltam és ma elmentem megverni.

Mikor már kissé eldurvult a helyzet, boxerrel megütöttem. Végül szétmentünk,ő iskolába ment én haza.

Rendőrségi ügy lett belőle, kihallgattak minket stb stb tipikus eljárások.

A gyereknek minimális agyrázkódása lett és az iskola automatikusan feljelentést tett (Szerbiában élek itt îgy megy, iskolától kb 20 méterre volt az eset).

Feljelentés lesz ellenem, viszont nem tudom javito helyzet e, hogy ő ütött először plusz neki már rengeteg rendőrségi ügye volt nekem meg ez az első ilyen ügyem, ergó nekem nincs aktám neki viszont van nem is egy + ha jol tudom eleg közel áll a javítóhoz, közmunkára is kell mennie meg ilyen úgynevezett beszélgetésekre.

A probléma az,hogy én egy fegyvernek elkönyvelt tárgyat is használtam közben, és kettőnk közül ő az akinek sérülése lett (még ha nem is nagy vagy maradandó/8 napon tovább terjedő, viszont ottvan az a DE hogy mégiscsak lett baja.)

Azon kívül, hogy kírúghatnak az iskolából lehet valami komolyabb hatósági következménye? (pl pénzbírság,közmunka,felfüggesztett, legrosszabb esetben börtön)

2020. okt. 21. 22:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Te vagy a szégyen kérdező. Nálunk ez felfegyverkezve elkövetett garázdaság + súlyos testisértés kísérlete, nem pedig önbíráskodás, mert nincs vagyoni igény. Szerb törvényekben nem vagyok kompetens, de azért mert odamentél boxerrel, elég nehéz lesz önvédelemre hivatkozni.
2020. okt. 22. 05:32
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
#11 Így van. De majd megtanulod, hogy mit szabad, és mit nem.
2020. okt. 22. 07:34
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Tuti lesz bírósági ügy, az ítélet a kérdéses.

Felénk volt hasonló eset, kapott 2 év felfüggesztettet a gyerek, igaz 18 felett volt már ő.

2020. okt. 22. 08:47
 14/17 A kérdező kommentje:
Én is 18 vagyok.
2020. okt. 22. 09:03
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagy az Isten állatkertje.:D
2020. okt. 22. 09:40
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én barátom egy egy utcai beszólásért képes lenne megverni valakit. 🤦🏽‍♀️ Ennek ellenére igaza van sokaknak, nem kellett volna boxerrel odamenni.

Ad be az önvédelmes szöveget, meg, h azért volt nálad boxer, mert féltél tőle.

Az elmentem megverni dolgot ne hangoztasd.

Szerb törvényekkel kapcsolatban nem vagyok jártas, de valszeg börtönbe nem mész. Felfüggesztett lehet simán.

Komoly bírósági ügy is. Reménykedj, hátha megint beüt a Covid és nem foglalkoznak majd az apróbb ügyekkel. Nálunk itthon minden triplán megvan csúszva most...

2020. okt. 22. 10:26
 17/17 anonim ***** válasza:
25%

Csak azt lehet így megverni aki hagyja. Én olyan magas szintű militáris kiképzést kaptam, hogy egy mozdulattal képes lennék akár halálos sérülést okozni az ellenfelemnek pl. az orrnyereg szétzúzása egy ütéssel, vagy az ádámcsutka kitépése egy kézzel,stb. Nem beszélve az olyan nem halálos, de veszélyes tevékenységek mint a kar, láb eltörése egy cseles mozdulattal..

Jöhetnél ellenem boxerral vagy viperával is, egy pillanat alatt lefegyvereznélek és végzetes hárító támadást vinnék be ellened. Egy volt alezredes.

2020. okt. 22. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!