Ebből lehet komolyabb bírósági ügy?
Tehát egyik osztálytársam zaklatta a barátnőn és fogdosta. Én besokalltam és ma elmentem megverni.
Mikor már kissé eldurvult a helyzet, boxerrel megütöttem. Végül szétmentünk,ő iskolába ment én haza.
Rendőrségi ügy lett belőle, kihallgattak minket stb stb tipikus eljárások.
A gyereknek minimális agyrázkódása lett és az iskola automatikusan feljelentést tett (Szerbiában élek itt îgy megy, iskolától kb 20 méterre volt az eset).
Feljelentés lesz ellenem, viszont nem tudom javito helyzet e, hogy ő ütött először plusz neki már rengeteg rendőrségi ügye volt nekem meg ez az első ilyen ügyem, ergó nekem nincs aktám neki viszont van nem is egy + ha jol tudom eleg közel áll a javítóhoz, közmunkára is kell mennie meg ilyen úgynevezett beszélgetésekre.
A probléma az,hogy én egy fegyvernek elkönyvelt tárgyat is használtam közben, és kettőnk közül ő az akinek sérülése lett (még ha nem is nagy vagy maradandó/8 napon tovább terjedő, viszont ottvan az a DE hogy mégiscsak lett baja.)
Azon kívül, hogy kírúghatnak az iskolából lehet valami komolyabb hatósági következménye? (pl pénzbírság,közmunka,felfüggesztett, legrosszabb esetben börtön)
Hozzátenném célzott személy elleni feljelentés nem lesz, mivel anyám és az ő anyja ismerik egymàst és jóban vannak. Remélem ez is segít valamit az ügyön.
Illetve ha a bìrósági ügy húzódni fog és a bíró fasz lesz (a vallomásban az is benne van hogy nem egyszer figyelmeztettem hogy álljon le ő pedig éppazért is folytatta) akkor az ügyvéd az tud majd segíteni a helyzetemen?
Kérdés mi van a tanúvallomásokban.
Itt így kezdted: “ma elmentem megverni”. Ha ezt a vallomásban is elsütötted, már buktad is a kört.
A boxer fegyvernek minősülő tárgy, eleve nem is lehet nálad.
Mivel magaddal vitted, és azért, mert eleged lett, mert fogdosta a barátnődet- ezt önbíráskodásnak hívják, ráadásul előre megfontoltnak.
8. napon túl gyógyuló, vagy 8 napon belül gyógyuló, ez nem mindegy.
Az, hogy ő ütött először, ezt bizonyítani is kell, hiszen nem mindegy, hogy önvédelem-e, vagy sem.
Az, hogy ő visszaeső, számodra nem enyhítő körülmény, szerintem te sem vagy szent.
Magyarországon legalábbis így megy. Remélem, mindkettőtöket hűvösre tesznek, és nem baj, ha egy cellába, egyikőtökért sem kár szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!