Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nyilvánosan elégetnék/meggy...

Ha nyilvánosan elégetnék/meggyaláznék egy székely és egy árpádsávos zászlót, milyen következménye lenne? És ha például keresztény vagy magyar jelképekkel tenném ezt?

Figyelt kérdés
Érne a rendőrség felől atrocitás? Jogi következménye lenne? Nem nemzeti jelképekre (magyar zászló, Himnusz, címer) értem, hanem magyar jelképekre, ami fontos és a törvényben nincs. Például árpádsávos zászló, székely zászló, kettős kereszt, történelmi magyar zászló (bármelyik), magyar királyok jelképei stb. És a civil emberek felől érne? Megverne vagy beszólna érte valaki? És ha nem közterületen, hanem jól látható magánterületen tenném (például terasz)?

2020. okt. 20. 16:49
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:

#24/Kérdező:

Te valamit nagyon félreértettél.

Én vagyok a #16/#22 válaszoló.

Az erkölcsnek ennél a kérdésnél nagyon nincs is helye. Ezért írtam a #22 végén olyan félvállról véve 3 mondatot. Pontosabban ott is csak "beléd kötés" szempontjából.

2009 óta vagyok a gyakori felhasználója. Én még a mai napig próbálom rendeltetésszerűen használni. Figyelembe venni a kategóriát, és a kérdésre, nem a "mögöttesre" válaszolni.

A "Politika>>Törvények, jog" kategóriában tettél fel egy kérdést.

Így is válaszoltam.

Ha az "Emberek>>Emberi tulajdonságok" vagy "Kultúra és közösség>>Szokások, etikett" vagy valami hasonló kategóriában tetted volna fel a kérdést, akkor úgy válaszoltam volna, ahogyan "elvárod".

De ha már ennyire félrement a dolog, akkor hajlandó vagyok, hogy ebben a kategóriában, nem a kategóriának megfelelően válaszolni:

Igen. Ellenezném. Beléd nem kötnék, mert mint azt kifejtettem, erős törvénysértéseket követnék el.

Azonban vagy megpróbálnálak "tárgyalással" leállítani, vagy rádhívnám a rendőröket (és köztereseket, helyszíntől függően), valamint levideóználak.

Bár, mint említettem, ha az előző válaszaimban leírtakat betartva történne az eset, akkor a rendőrség sem tudna mit kezdeni, de legalább leállítanának, vagy "rád ijesztenének", hiszen nem feltétlenül tudod az általam leírtakat.

A magyarságomnak pedig végképp nincs köze hozzá. Sőt, magyarként, a magyar törvényeket kell betartanom! (Már ha otthon élnék még)

Ezért nem "kötnék beléd", vernélek meg, állítanálak le fizikálisan.

Nem mellesleg, van egy olyan érzésem, hogy ha már a felmenők is szóba kerültek, "tisztább" (bár ez nem helyes, tekintve hogy a "magyar vér" az egy olyan szinten kevert valami volt már a Honfoglalás idejében is, hogy nem is lehet "tiszta" magyarnak nevezni senkit ma már) magyar vagyok valószínűleg, mint te.

Ebben biztos vagyok.

Tízilliókat (igen, 8 számjegyű összeget) költöttem arra, hogy a felmenőimet és a vérvonalamat kutassam. Egészen egy 1024-ben meghalt személyig lehetett visszakövetni. Ha csak nem történt megcsalásból/erőszakból történő gyermeknemzés, akkor egészen végig csak magyar emberekből áll a vérvonalam.

2020. nov. 27. 10:29
 52/58 A kérdező kommentje:
Magyar nemzet igenis létezik, primitív dolog azt állítani róla, hogy nem. A magyar nemzet visszakövethető és mindig is egyedüli nemzet volt. Soha nem több nemzetből alakult ki. Zsidó családtagom nincs és nem is lehetne egy válaszoló által felhozott érvek miatt. Cigány családtagom sincs, mivel a felmenőim társadalmi elhelyezkedése miatt ez nem igazán lehetne, mivel a cigányok általában vándoroltak. Török távoli családtagom, van és még él is, ha nem is vér szerint. A törökökkel nem tudom mi a bajod, a megszállás után folyamatosan a magyarok mellett voltak, most is testvérnépként tekintenek a magyarságra. Éppen a zsidók azok, akik betollászkodva, egy arabok és törökök által lakott területre, ott élő emberekre lövöldöznek/lövöldöztek (szerencsére egyre nagyobb Palesztina függetlenséges). A kérdést nem ebbe a kategóriába tettem, valaki jelenthette és átrakhatták.
2020. nov. 27. 16:32
 53/58 Micimacko67 ***** válasza:
38%

Kérdező, alapvető dolgokat nem tudsz a magyar őstörténetről!

A magyarok már a vándorlásuk alatt is folyamatosan keveredtek más népcsoportokkal illetve a honfoglalás során a már itt élő különböző népcsoportokkal is folyamatos volt az egybeolvadás! A későbbi korok betelepítései és a különböző megszálló országok katonái is keveredtek az az itt élő magyarokkal!

Ezt tagadni butaság és szűk látókörűségre vall!

Ami meg a törököket illeti, nekem semmi bajom sincs velük!

Ha jól tudom a törökök jelentős része muszlim vallású, s ma az ország narancsos fele mást sem csinál csak a muszlimoktól retteg!

Te nem félsz kérdező?

Ettől hangos az összes jobboldali sajtó orgánum, hogy mi lesz velünk, ha jönnek a muszlimok? Te meg baráti népnek nevezed őket?

Ez súlyos elhajlás, kedves elvtárs! Ennek még következménye lesz a pártban!

2020. nov. 27. 17:11
 54/58 anonim ***** válasza:
0%

Meg kell védenem a kérdezőt.

1, A törökökkel nem kulturális, hanem faji értelemben vagyunk rokonok.

2, A kérdező nem említé, hogy fideszes lenne.

3, keveredtünk, de ez nem jelenti azt, hogy nagy mértékben alakult volna át a genetikai állományunk.

Természetesen van olyan magyar, aki 100%-ban magyar géneket hordoz, ugyanakkor van olyan is, akiben szláv-német-kun-székely-besenyő-jász-palóc vér egyaránt megtalálható, ezért genetikailag nem teljesen magyar.

Nem kell mindent félremagyarázni, értelmes vitát is le lehet folytatni.

2020. nov. 27. 17:33
 55/58 Micimacko67 ***** válasza:
52%

54-es, igaz nem említette a kérdező, hogy fideszes, de folyamatosan azzal a retorikával (ami Fideszre és a Mi Hazánkra jellemző)gyalázta és mocskolta azokat akik nem az ő véleményével azonosultak...olvasd vissza!

Aki ilyen stílusban támad másokra, akik nem az ő politikai véleményét szajkózzák...azzal én sem beszélek szépen!

2020. nov. 27. 17:41
 56/58 anonim ***** válasza:
0%

Én is kemény hangnemben szidom azt, aki a hazámat meggyalázza.

A nacionalizmus nem egy politikai ideológia, hanem egy emberi érzés, mondhatni alapösztön.

A hovatartozási tudat már az ősi törzseknél is jelen volt.

2020. nov. 27. 18:07
 57/58 Micimacko67 ***** válasza:
52%

Mit értesz haza meggyalázása alatt?

Mert hazát gyalázni vagy a most regnáló hatalmat kritizálni nem ugyanaz! Ha én kritizálom a magyar kormányt azzal nem a hazámat csak egy politikai csoport tevékenységét tartom rossznak!

2020. nov. 27. 18:10
 58/58 A kérdező kommentje:
Először is! Nem vagyok, sem jobboldali, sem baloldali egyszerre mind a kettő vagyok. Másodszor, nem vagyok FIDESZ-es. Harmadszor, tudtommal az árpádsáv és az imént felsorolt jelképek, nem a magyar kormánypárt jelképei, hanem a magyar nemzeté (tegye fel a kezét aki látott már árpádsávot, egy FIDESZ-es tüntetésen). Negyedszer, kő keményen demokrata vagyok, sőt egyesek szerint közvetlen demokrata is, mindent nézetet eltűrök, kivéve az erkölcs határainak felrúgását, ilyen a nemzeti jelkép meggyalázása is. Ötödször, a Mi Hazánk soha nem szidta a muszlimokat, mindig kihangsúlyozta, hogy a dzsihadistákat és a muzulmán terroristákat ellenzik. Sőt, ha emlékszel, amikor még a Jobbikhoz tartoztak ezek a közszereplők, akkor a Jobbik volt az egyetlen párt, ami Palesztina melletti szimpátiatüntetést szervezett. Erre a FIDESZ mit csinált?? Toborzott Izrael melletti szimpátiatüntetést. Hatodszor, én magam is keményen bírálom a kormányt, mert az ország egyáltalán nem jó módon működik és az egész kormány élén saját hasznukat néző tőkések állnak, de attól függetlenül, nem a nemzetemet ócsárlom, mert annak fél %-a a kormányhoz tartozik valamilyen szinten.
2020. nov. 27. 18:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!