Öregségi nyugdíjasként vagyonőrként, áruházi vagyonőr voltam. Felmondásomat próbaidőn belül tettem munkabérek elmaradása okából. A Bíróság a keresetemnek helyt adott. Ez törvényes? Mivel a bíróság még kártérítésre is kötelezte alperest.
Figyelt kérdés
Ezt követően még kötelezte a volt munkaadómat egy évi átlagkereset megfizetésére is, az indokolás szerint azért mert a munkaadó jogszerűtlen eljárásából adódóan kerültem munkaviszony nélküli, ezért egy évi átlagkeresetet kártérítésként ítélt meg az első fokú bíróság. A munkaadó ezt megfellebbezte, de elutasítást kapott elkésettségre hivatkozva. Az a kérdésem most akkor jogerősé vált ez az ítélet? Mi a teendőm? A munkáltató nem fog fizetni ezt megmondta az első fokon eljáró bírónak, aki meg azt válaszolta a tököm tele van a sok törvényellenes vagyonvédelmi munkáltatokkal. Mit kell tennem a kártérítésem megtérüléséhez?2020. okt. 18. 17:02
2/3 anonim válasza:
“Végrehajtás iránti kérelmét az elsőfokú határozatot hozó bíróságnál, az erre rendszeresített formanyomtatványokon terjesztheti elő, melyek a www.birosag.hu internetes oldalon az ügyfélkapcsolati információk/nyomtatványok – űrlapok menüpont alatt találhatók.”
részletesen:
3/3 anonim válasza:
Ahogy írták, végrehajtót keress!
Aztán ő talál, egy román vagy borsodi cigó, alkesz, tulajt, akinek a nevén van a cég. Vagyona meg a ruha, ami rajta van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!