A magyar emberek örülnek a hálapénz megszűnésének?
Látom arra nem tudsz reagálni, hogy az orvosok nagyon nagy része ugyanúgy gondolkodik, mint én.
Elhiszem, hogy téged nem fog zavarni az én hiányom. De ha 5000 orvos hagyja ott a rendszert emiatt, az bizony zavarni fog.
"mert máson sem pörögsz, csak azon, hogy mi lesz, ha téged akaratod ellenére kivezényelnek a c.telepre , miközben még az sem tisztázott, hogy ki fizetné addig a lakhatásodat - állam bácsi tisztában van vele, hogy te nem szeretnéd, és niylvá ő sem szeretné. "
Az állam bácsi azzal is tisztában van, hogy a cigénytelep lakói meg igen is szeretnék, ha lenne orvosuk és nem kellene 30 km-t buszozniuk az ellátásért.
Kérdés, hogy állam bácsi kinek a szavazataira apellál? Az enyémre, vagy a 200 fős cigánytelepére? Van egy sejtésem.
"Akinek nem kell a jó fizetés és gusztustalan korlátozásnak nevezi ezt az igen komoly béremelést, amit kapna"
Nem a béremelést tartom korlátozásnak. Sőt, még csak a hálapénz tiltását sem, ezt kb. hatszázötvenszer írtam már le.
A korlátozás a kirendelhetőség és az, hogy az állam majd kénye-kedve szerint adja az engedélyeket a másodállásokhoz, ki tudja milyen rendszer szerint.
"Az orvosi hivatás egyébként sem csak a pénzről és a kényelemről szólna."
Ki mondta, hogy erről szól? 5 éve dolgozom, hidd el, ért már elég kényelmetlenség. Pl. amikor 124 ezer forintos nettó fizetésért kezdtem dolgozni úgy, hogy a havi 4 ügyeletért még csak fizetést sem kaptam. Vagy mikor a héten ma ügyeltem a másodikat, de holnap megint megyek.
Hivatásként tekintek a munkámra, és nincs bűntudatom, ugyanis mindig tisztességgel, a legjobb tudásom szerint láttam el a betegeket, hálapénz nélkül.
Viszont szerintem meg annyi kényelem igen is jár nekem a normális fizetés mellet, hogy ott lakjak, ahol én szeretnék és ott dolgozzak, ahol szeretnék.
"Az orvosi hivatás egyébként sem csak a pénzről és a kényelemről szólna."
rohadjak meg de én 8 év egyetem és nemtomhány év rezidensség után elvárnék valamiféle kompenzálást, ha már napi szinten életeket mentek. én nem orvos vagyok, de marhára meg tudom érteni, hogy vaskos fizetést várnak el a munkájukért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!