Ma hallottam egy riportot, nekem megszokásom, hogy továbbgondoljam, kisarkítsam...
Mondjuk párom szül, és az orvosnak egyben kifizetek 700e forintot, és roppant módon odafigyelve levezeti szülést, végig ott van, minden OK.
Csakhogy én hangfelvételt készítek, esetleg rejtett kamerás videót, amikor elfogadja pénzt. Ezzel én beperelem, van esélyem visszakapni a pénzemet?
..mert ily módon elég jó EÜ ellátásban részesülnénk minden komolyabb betegségnél/kezelésnél életünk végéig, és nem is kerülne semmibe. (persze orvost váltogatnék mindig...)
700 ezerért egy magánklinikán teljesen legálisan ellátják a nejedet és még számlát is kapsz ;)
2010. júl. 27. 11:37
2/11 A kérdező kommentje:
..de ha én a 700-at vissza akarom kapni :)
2010. júl. 27. 11:41
3/11 anonim válasza:
visszakapni???
ha magánklinikán fizeted ki, akkor fizettél a szolgáltatásért és nem jár vissza
ha vagy olyan hülye, hogy TB-s orvos zsebébe 700 ezreket dugdosol, mikor 700 ezerért magánklinikán luxusszolgáltatást kapsz egy szülésnél, akkor meg elég hülye vagy
2010. júl. 27. 11:43
4/11 anonim válasza:
Akkor fizess 3.000.000 egy ügyvédnek, hogy visszaperelje.
Megéri?
2010. júl. 27. 11:43
5/11 anonim válasza:
A pénz átadásával te ugyanúgy bűnössé válsz. Plusz ezt eljátszod az első gyereknél. Aztán vagy nagyon messzire költözöl, vagy a környéken egy orvos se fog (rendesen) ellátni. Mondjuk máshol sem, ha pl bekerülsz a "híradóba". És bekerülsz...
2010. júl. 27. 11:45
6/11 anonim válasza:
Visszaperelni? A hálapénzt? Aztán hogyan? Ha nem akarsz pénzt adni, ne adj, és kész. Egyébként, ahogy írták előttem, 700.000 Ft-ért már luxus magánklinikán is szülhet a feleséged...
2010. júl. 27. 11:47
7/11 anonim válasza:
Ajándékot nem szokás visszaperelni. Ez egy.
Kettő: a megfigyelt beleegyezése nélkül hangfelvételt vagy videófelvételt készíteni törvényellenes, egyrészt jól beperel érte a személyiségi jogai megsértéséért (és ezt meg fogja nyerni!), másrészt nem használható bizonyítékként.
2010. júl. 27. 11:49
8/11 anonim válasza:
3. úgy ahogy van egy baromság a kérdés!!!
2010. júl. 27. 11:53
9/11 anonim válasza:
Sok eszed van mondhatom...nagyon szemét dolog lenne
2010. júl. 27. 12:16
10/11 anonim válasza:
11:49-es. Bírósági tárgyaláson felhasználható lenne a hangfelvétel bizonyítékként, még akkor is ha az illető tudta nélkül került rögzítésre. Abban az esetben használható viszont CSAK fel, ha az ügy nagyobb horderejű mint egy személyiségi jogi polgári per. Bevett bírói gyakorlat ugyanis hogy ilyenkor eltekintenek a felvétel keletkezésének a körülményeiről.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!