Nem kellene szigorúan büntetni azokat akik a "diplomás" embercsoporton bosszúhadjáratokat folytatnak?
Nem csak a szakmunkáknál vannak ezek.
Programozó vagyok és engem is zavar, ha a megrendelő nem azt a végeredményt írja körül pontosan amit el akar érni és menet közben változtat az elképzelésein. Ezt kéri, azt kéri, utána így mégsem jó, mégis inkább máshogy kellene. A végén nem azt kapja amit akart. De ebben a huzavonában az én zsebemre megy a játék mert addig nem fizet, amíg végre valamelyik saját elképzelésével ki nem lesz békülve. Akkor is csak a végeredményért akar fizetni, az én többlet időmért nem.
Ezen a területen is vannak azok az ügyfelek, akik szerint ők is értenek a szakmához, esetemben a programozáshoz (csinált egyszer egy bonyolultabb excel táblát, vagy egy egyszerűbb access programot, vagy megnézett egy online prog tanfolyamot) és megpróbálják megsaccolni, hogy miért mennyit kellene kérnem.
Valamilyen szinten biztosan mindenki ért mindenhez, de a képzettséget, folyamatos tanulást, a teljeskörű szaktudást, a tapasztalatot semmi nem fogja pótolni.
Ezek ellenére mindig azt a látszatot kell keltened, mintha az ügyfelednek lenne igaza, mert különben nem lesz sokáig munkád.
Láthatod, hogy ez alapvetően nem szakmunkás VS diplomás szembenállás, hanem minden téren létezik.
#2 és #4, #6-nak:
A fenti munkafolyamatok átlátásához egyetlen dolog kell: MÉRTANI ismeretek!
Pontosan ez volt az oka a tanár úr nagyképűségének, és lekezelő viselkedésének. Megfizette a tanulópénzt.
#16 vagyok:
Egyébként a diplomások tekintélye már jó ideje megrongálódott szakmai körökben. Bírom ahogy némileg lekezelően viselkednek, szellemi fölényük biztos tudatában. Eközben BÁRMELYIK építő-ipari SEGÉDMUNKÁS többet keres mint ők! Egy segédmunkásnál a minimum, a napi 9-10.000 forint.
19-es! Napi 9-10 ezer forintot nem egy nagy kunszt megkeresni már ne is haragudj...
Az havi szinten 20 nappal számolva még 200 ezer sincs.
Annál egy diplomás, ha diplomásként van felvéve bizony többet szokott keresni, vagy ekörül csak ülő munkával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!