Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek miért törölték el...

Szerintetek miért törölték el a halálbüntetést? Jó lenne, ha még mindig lenne halálbüntetés? Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Kort és nemet is kérek

Köszi!

2010. aug. 6. 21:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
86%

Ha már fejlett liberális demokráciákról beszélünk, mindenképpen meg kell említeni az USA-t. Az USA egyes államaiban ugyanis alkalmazzák a halálbüntetést. Ott sorozatgyilkosokat és hasonló komolyabb bűnözőket kivégeznek. Magyarországon ezek sokan túl hamar szabadulnak, és aztán újra gyilkolnak.

Szerintem súlyos esetekben nálunk is lehetne halálbüntetés.

2010. aug. 7. 02:18
 12/16 anonim ***** válasza:
33%

Ez összetettebb. Tegyük fel, hogy te vagy a bíró, vagy a hóhér. Ha te megölöd, miért vagy jobb? Miért gondolod, hogy neked van jogod megölni valakit, másnak meg nincs? Akkor semmivel sem lennél jobb a gyilkosnál, vagyis elítélni sem lenne jogod. Pusztán azért lennél te erkölcsileg tiszta, mert te később öltél, mint ő?

Szerintem senkinek sincs joga ölni. A tényleges életfogytiglan tökéletes lenne.

2010. aug. 7. 07:59
 13/16 anonim ***** válasza:
60%

07:59

Nem úgy szokott lenni, hogy minden jelentős ok nélkül ölik meg nagyokos. Mondjuk lekevert egy pofont a feleségének vagy ilyesmi.

Halálbüntetést csak súlyos életellenes bűncselekményekre szabnak ki Amerikában is.

2010. aug. 7. 09:11
 14/16 anonim ***** válasza:
45%
Sztem aki megölt 10 embert annak járhatna halálbüntetés! Én biztos h megint bevezetném és az mszp-sekkel kezdeném az irtást!
2010. aug. 7. 13:00
 15/16 anonim ***** válasza:
52%

"Szerintetek miért törölték el a halálbüntetést?"

Ez nem "szerintünk" kérdés, hanem pontosan lehet tudni a konkrét okait.

1) az ET-tagság feltétele volt

2) a bírói, ügyészi szakma követelte

3) emberijogi okokból

A halálbüntetés ellen szól az, hogy a halál visszafordíthatatlan, ezért a téves ítéletet nem lehet helyrehozni. Nem szól a halálbüntetés mellett az elrettentés szempontja, mert tudjuk (és ez sem vélemény, hanem tudás), hogy nincs preventív hatása a halálbüntetésnek.

Az USA meg nem példakép, mert az USA-ban sokkal rosszabb a közbiztonság, mint Magyarországon, úgyhogy addig jó, amíg nem "tanulunk" tőlük.

2010. aug. 7. 17:34
 16/16 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Amit írtál,az az illető nagy eséllyel elmebeteg volt.

És egy beteg embert nem lenne igazságos ilyenre ítélni.

Elég nagy büntetés az neki,hogy megszületett.

2014. aug. 24. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!