Ha ház vételnél az eladó szándékosan letagadja hogy halt már meg a házban valaki akkor jogilag hazánkban lehet következménye?
Pár országban erre direkt van törvény, szerintem itthon nincs.
Tehát valaki venni akar egy házat, direkt megkérdezi hogy halt-e már meg benne valaki, az eladó tudja hogy igen de azt hazudja hogy nem, mert különben nem vennék meg a házat.
Csak jogilag, tehát senki ne kezdjen el arról beszélni hogy aki ilyeneken fennakad az dilis meg stb.
Csak keress rá google-n.
Pl: [link]
"In California, the law states death on a property need not be disclosed if it occurred more than three years prior to the sale, but is required to disclose if the buyer asks. "
Államonként változik pl Calofirnia-ban kötelező közölnöd ha 3 éven belül történt, de akkor is kötelező ha a vevő kérdezi, akkor nem számít mikor történt.
Amerikai jogtár nem tudom hol van, főleg nem pl Californaiai de annyi infót van a neten hogy ez nem lehet false.
Azért nem mind1 hogy az egész életed éled le egy olyan házban ahol nem fogod jól érezni magad vagy csak beugrasz 30-60 percre az orvoshoz / kórházba hogy kivizsgáltasd magad. Mondjuk nekem befeküdnöm még nem kellett, de nyilván ott nincs választás, de az se tart általában egy egész életig.
Ennyi erőből az eladó mondhatja, hogy az új lakó vitte oda a szellemet, ami már eddig is kísértette. Ki bizonyítja be? 😁
Na, ezért nem foglalkozik ilyenekkel a jog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!