Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha ház vételnél az eladó...

Ha ház vételnél az eladó szándékosan letagadja hogy halt már meg a házban valaki akkor jogilag hazánkban lehet következménye?

Figyelt kérdés

Pár országban erre direkt van törvény, szerintem itthon nincs.

Tehát valaki venni akar egy házat, direkt megkérdezi hogy halt-e már meg benne valaki, az eladó tudja hogy igen de azt hazudja hogy nem, mert különben nem vennék meg a házat.

Csak jogilag, tehát senki ne kezdjen el arról beszélni hogy aki ilyeneken fennakad az dilis meg stb.

2020. aug. 16. 19:46
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
76%
Nem, erre nincs törvény, de értelme sem lenne.
2020. aug. 16. 19:47
 2/28 A kérdező kommentje:
Bár még sokán vennék házat, ha egyáltalán tudok valamikor majd, én nem szeretnék egy olyat amiben valaki meghalt. Nem azért mert hiszek a szellemekben, semleges vagyok ezzel kapcsolatban, egyszerűen a tudat, rosszul érezném ott magam.
2020. aug. 16. 19:48
 3/28 A kérdező kommentje:
Nem azt kérdeztem van-e törvény, tudom hogy itt nincs csak pl Amerikában, hanem hogy szándékos becsapás esetén lenne-e következménye.
2020. aug. 16. 19:49
 4/28 anonim ***** válasza:
88%
Már miért ne vennék meg azt a házat, amiben meghalt valaki? A vevők 99%-a meg se kérdez ilyet. Európában nincs ilyen törvény, de szerintem máshol se. Ha azt írod, hogy "pár országban van erre", kíváncsi lennék hol.
2020. aug. 16. 19:49
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem lenne következménye, mivel nincs erre törvény.
2020. aug. 16. 19:50
 6/28 A kérdező kommentje:

Amerikában de lehet ott úgy szól hogyha az eladó tud róla hogy a ház kísértve van.

De ne ezen akadjunk fenn. Szándékos becsapás, hazudás ilyen esetben semmi jogi következményt nem hordozna?

2020. aug. 16. 19:51
 7/28 anonim ***** válasza:
86%
Linkeld már be ezt az amerikai jogszabályt nekünk.
2020. aug. 16. 19:54
 8/28 anonim ***** válasza:
85%
Mivel a ház használatát nem befolyásolja, ezért erröl azt mond, amit akar.
2020. aug. 16. 19:55
 9/28 anonim ***** válasza:
77%

De akadjunk már fenn ezen, mert te azt állítod, hogy az USAban van ilyen törvény/jogszabály, miszerint ha valaki meghalt egy házban, arról az eladónak tudnia kell. Egy forrást igazán berakhatnál ha állítasz valamit.

A kérdésre meg már többen is válaszoltak: nem, nem köteles megmondani és nem, nem jár semmilyen következménnyel ha elhallgatja vagy letagadja.

2020. aug. 16. 20:00
 10/28 anonim ***** válasza:
93%
Gondolom orvoshoz is csak ezért nem mész.
2020. aug. 16. 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!