Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A YouTube-on le lett tiltva...

A YouTube-on le lett tiltva egy videóm hanganyagra való szerzői jogi követelés miatt, tehetek valamit hogy mégis megnézhető legyen Magyarországon?

Figyelt kérdés
Egy számhoz csináltam egy klipet, amiben egyszerűen végigjátszom a hangszeremen az eredeti trackel együtt. Miután feltöltöttem, le lett tiltva egyből Magyarországon. Semmilyen bevételszerzési vagy egyéb kereskedelmi célom nincs ezzel a videóval, de az elég fontos lenne nekem, hogy megnézhető legyen. Mit lehet ilyenkor tenni?

2020. aug. 14. 00:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ugyanazt a videot egy másik hangsávval tedd fel
2020. aug. 14. 00:43
 2/11 A kérdező kommentje:
Hogy érted, hogy másik hangsávval? Miben kell változnia, hogy más eredmény legyen? A zenének muszáj maradnia, az a klip lényege.
2020. aug. 14. 00:44
 3/11 anonim válasza:
Nem nagyon tudsz mit tenni
2020. aug. 14. 08:57
 4/11 anonim ***** válasza:

Semmit nem tudsz tenni.

Tapasztaltam.

Tedd másik megosztóra.

Próbáltuk már kitalálni komoly infóssal, hol őrzi az MP3 file a jogi infót de nem találtuk.

Ha van jó hangtechnikád, próbáld meg lejátszani és úgy felvenni, mikrofonnal.

2020. aug. 14. 10:35
 5/11 anonim ***** válasza:
55%
Megveszed a jogokat, s ezt bizonyítod a YouTube-nak. Más mód nincs, mivel jogvédett tartalmat törlik.
2020. aug. 14. 11:09
 6/11 anonim ***** válasza:

#4-nek:

Minden fájlnak van egy úgynevezett fejléce ami a fájlra vonatkozó, nem általánosan értelmezhető paramétereket tartalmazza.

Például a Word dokumentumokban itt találhatóak a formázásra vonatkozó infók. Tehát például a betűtípus, betűméret, vonalvastagág, pozicionálási adatok, ...

Az a "komoly" infós nem volt annyira komoly mint gondolod.

Keress olyant aki ért az assembly-hez, és tud kezelni hexa-editort.

2020. aug. 14. 12:14
 7/11 anonim ***** válasza:

"Próbáltuk már kitalálni komoly infóssal, hol őrzi az MP3 file a jogi infót de nem találtuk."

Úgy érted, honnan tudja a rendszer, hogy szerzői jogvédelem alá tartozik? Egyszerűen egy algoritmus ellenőrzi, hogy a feltöltött anyag egyezik-e valamilyen általa ismert védett tartalommal, ill. a jogtulajok is keresnek ilyeneket.

2020. aug. 14. 12:43
 8/11 anonim ***** válasza:

#6, #7-nek:

Ezenkívül pedig a fájl fejléce is tartalmaz jogvédelemmel kapcsolatos infót.

Próbálj meg hagyományos eszközökkel lemásolni egy jogvédett DVD-t.

Sok szerencsét! XD

2020. aug. 14. 14:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Az, amit ő használt, már nem tartalmazott védelmet, ezért tudta használni.
2020. aug. 14. 14:36
 10/11 anonim ***** válasza:

#7, lehetetlennek tartom a fajlonkénti ellenőrzést, hiszen percenként 24 órányi anyagot töltenek fel. És néha már egy órán belül értesít, hogy ehhez másnak van joga, de általában nem történik más.

Igazából az egész tárhely kezelést sem értem.

Az okos Wordösnek még annyit, hogy ne egy másik példával okoskodjál, hanem azt 8rd még, hogY az mp3-ban hol találom, és milyen byte-sort keressek?

Persze, hogy hexaeditorral néztük végig, két helyen ott volt az előadó neve, azt kiütöttük f8-cal.

De ettől még bejelzett a YouTube.

Ja és formátumok között is konvergáltuk,, az se használ.

2020. aug. 14. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!