Ha az apám örökségét visszautasítottam, akkor az apai nagyapámtól sem öröklök?
Dehogynem hallottam, de mégis, hogyan jön ez most ide!?!?!?
Itt most a nagypapa halt meg, ez egy új ügy! Nem értem, miről beszélsz.
Egyébként ilyen esetben sem az önkormányzat adja meg, hanem a MOKK tudja, hogy melyik közjegyzőnek ki a jogutódja. A kódjukból rá is lehet keresni a MOKK oldalán. Volt már ilyen ügyhöz szerencsém, de itt, ebben a leírásban semmi még csak nem is utal rá, hogy itt bármi ilyesmiről szó lenne.
Ez akkor szokott felmerülni, amikor közjegyzői okiratot záradékoltatni akarunk, és azt csak annál a közjegyzőnél lehet, aki készítette. Na, ha az a közjegyző már nincs (konkrét ügyemben sajnos meghalt), akkor kellett elmenni ahhoz, aki az ő utódja lett.
De még egyszer: hogy ennek mi köze a Kérdező esetéhez, azt még mindig nem értem.
Dehogy köteles kerestetni. Jézusom, szerintem állj le. Akkor keresnek, ha nem találnak senkit. Ha valaki kitölti a papírt, beír teszem azt három örököst, nem fognak kutatni, van-e negyedik. A papíron rajta van az is, hogy a nyilatkozatot büntetőjogi felelőssége tudatában teszi, és hogy milyen következményei vannak annak, ha hamis nyilatkozatot tesz. Ennyi.
Szerintem maradjunk annyiban, hogy megadtam a pontost választ, ami alapján a Kérdező utána tud járni a dolgoknak. Ne okoskodj többet, mert egyre nagyobb butaságokat mondasz.
"Dehogy köteles kerestetni. Jézusom, szerintem állj le. Akkor keresnek, ha nem találnak senkit. Ha valaki kitölti a papírt, beír teszem azt három örököst, nem fognak kutatni, van-e negyedik"
Az a papír, amit kitöltetnek, azzal tudják le a "keresést". Legalább is, mikor gazdasági jogot tanultam, nálunk is többször felmerült a kerestetés, mint a szakmával együtt járó tevékenység. Bár hozzáteszem ez régen volt és nem is olyan irányba mentem tovább végül.
Ne kombináljatok, marha szimplán az történik, hogy a közjegyző látja, hogy a kérdező apja elhunyt, de odáig még nem jutott el, hogy az apja örökösét vagyis a kérdezőt megtalálja/értesítse
Vagy szimplán elhagyta a levelet a magyar posta
Kérdező, ha tudod mikor van a hagyatéki, menj el! Ha nem, akkor meg egy a közjegyzőket végigcsörgeted és megmondják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!