Ebben az esetben a tulaj tényleg köteles hazarepülni hogy beengedje a szomszédját?
Pl a szomszéd drónja lezuhan, de a tulaj külföldön van, ugye egy azonnali repjegy oda vissza meg bőven 100 ezer ft felett van, lehet a drón nem ér annyit.
Amúgy valós történet, nem rég az utcánkban tényleg történt egy ilyen de normálisan lerendezték tudom szerint mert távoli rokonok (hazapostázta a kulcsot ha jól tudom), de ellenkező esetben mi történne? Én pl egyik szomszédomnak sem merném elpostázni a kulcsot külföldről (kissebbségiek sajnos, sok gond van velük), haza meg csak akkor jönnék ha térítenék a repjegyet és a kiesett bért ami meg tuti drágább eleve mint egy középkategóriás nem játék drón.
Jogi szempontból ez hogy van?
Olyan tuti van hogy át kell engedni a szomszédot állagmegóvás céljából mert van amit csak a mi telkünkről lehet megcsinálni, és ha ez nem történik meg akkor is feltörhetik, ha az ingatlanban nem tartózkodik senki. (Ha tartózkodik akkor meg gondolom rendőrrel mennek nem lakatossal :D )
Ebből gondoltam csak.
De ez nem állagmegóvás
Tudod ki jönne haz. Másszon át a kerítésen nem nagy dolog
Mi köze a tulajnak a SZOMSZÉD drónjához????
NEKI nem kötelessége megkeresni, beengedni a szomszédot még akkor sem, ha netán otthon lenne. Hazautazni meg végképp nem.
SEM rendörrel, sem lakatossal nem mehet a szomszéd, rendörrel azért mert, mert kiröhögi - a tulaj ugyanis NEM TETT SEMMIT, ami feljogosítaná bármilyen intézkedésre, az nem ok, hogy a szomszéd ügyelten/hülye - , a lakatos megint nem tenne semmit, mert csak oda engedhetné be, ahol az az illetö (hivatalosan igazolva) lakik, más lakásába nem - ez ugyanis egyszerüen betörésnek számít.
Ettöl eltekintve, ha a szomszéd valamilyen módon bejutna a tulajhoz, ö feljenetheti magánlaksértésért és betörésért.
A tulaj meg esetleg úgy jönnen haza (önszántábol, jófejüségböl), ha a szomszéd kifizeti neki az oda-vissza utat és az esetleges munkakiesést vagy egyéb veszteségeket.
Egyáltalán nem köteles.
Még akkor sem lenne, ha tényleg állagmegóvás lenne a cél, ezt ugyanis elöre be kell jelenteni, egyeztetni az illetövel, hogy neki mikor jó - de feltörni a házat ilyen esetben sem lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!