Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Írjak egy emailt, vagy jelents...

Írjak egy emailt, vagy jelentsem fel a várfürdőt?

Figyelt kérdés
Húgyúti fertőzést szedtem össze a Gyulai Várfürdőben. Amint hazaértem, véreset pisiltem. Tegnap kórházban voltam, megállapították a fertőzést és mivel máshonnan nem szedhettem össze, csak a fürdő maradt. Írjak nekik csak egy sima emailt, vagy ez már feljelentést érdemel?

2020. júl. 30. 20:30
A kérdező szavazást indított:
Email
Feljelentés
Semelyik sem ér semmit
21 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%

A fertözeseknek lappangasi ideje van aznap rögtön nem jöhetett volna elö.

Plane hogy idült kezeletlen gyulladas okoz ilyet

A fürdö szabalyzataval sem artana tisztaban lenni ugyanis ahogy lopott holmikert nem vallalnak felelösseget ugy összeszedett fertözesek miatt sem fognak, eleve nem kötelesek orvosi igazolast kerni a strandoloktol.

2020. júl. 30. 20:36
 2/14 anonim válasza:
69%
Esetleg a fürdő felé jelezd. Szerintem úgy a legkulturaltabb
2020. júl. 30. 20:37
 3/14 anonim ***** válasza:
48%
Én az ÁNTSZ-t megkérdezném mit lehet tenni ilyen esetben. Szerintem hozzájuk tartoznak az ilyen esetek.
2020. júl. 30. 20:38
 4/14 A kérdező kommentje:

Írok nekik egy emailt mindenféleképpen szerintem. Kérdés hogy ha most írok akkor holnapig nem vész-e el az email náluk, vagy inkább holnap délelőtt írjak nekik amikor frissen meglátják.

Máshonnan nem szedhettem össze, nem élek nemi életet és máshol nem voltam fürdeni.

2020. júl. 30. 20:43
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A húgyúti fertőzés nem egy ételmérgezés, nem az van, hogy elkapod és 2 órával később már véres vizelet. Mire véreset vizelsz napoknak kell eltelnie, de ez is valami kamukérdés ha állítólag kórházban meg is állapították a fertőzést, de senki nem tájékoztatott, hogy nem az aznapi fürdőzés okozta.
2020. júl. 30. 20:47
 6/14 A kérdező kommentje:
Márpedig a Sportkórházban urológia vizsgálaton megállapította az orvos, hogy vagy nemi élet (ami nincs) vagy pedig ilyen fürdőben szedhetem össze.
2020. júl. 30. 20:48
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudod bizonyítani, hogy ott szedted össze.
2020. júl. 30. 20:55
 8/14 A kérdező kommentje:
#1 Házirend 18. szabály: A fürdőt fertőző- vagy bőrbetegségben szenvedők nem vehetik igénybe.
2020. júl. 30. 21:02
 9/14 anonim ***** válasza:
#8 lehet o is hamarabb kapta el, es meg nem tudott rola
2020. júl. 30. 21:08
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nincsen olyan hugyúti fertőzés aminél amikor hazamész a fürdőből máris véres vizelet a következménye. Sokkal valószínűbb, hogy egy visszatérő fertőzésnek kedvezett az, hogy a fürdőben voltál.

"A légút fertőzések után a második leggyakrabban előforduló betegség. A férfiaknál kevésbé fordul elő, viszont a nők 80 százalékát érinti a probléma. "

[link]

"Az esetek 90 %-ában a betegséget kiváltó mikroorganizmus a bélbaktériumok csoportjába tartozó Escherichia coli, mely a vastagbélből vagy a végbél körüli bőrről átjut a húgycsőbe, ahol fertőzést okoz."

"A húgyúti fertőzéseket manapság a nők reproduktív időszakának tipikus megbetegedéseiként tartják számon. A légúti fertőzések mellet ezek az infekciók tartoznak a nők leggyakoribb gyulladásos megbetegedései közé."

[link]

Átéltem már súlyosabb és kevésbé súlyos változatát is, jelenleg is éppen valamiféle vesebetegséggel vagyok éppen pácban, ma voltam vérvételen. Tehát értem hogy ez mennyire kellemetlen. Ahogy voltam már úgy fürdőben, hogy én is mentem utána orvoshoz - csak éppen fülgyulladással. De nem aznap.

A hugyúti fertőzés is olyan, mint a herpesz, ha egyszer már a fertőző e-coli olyan helyre került ahol ilyen bajt okozhat,, akkor könnyen kiújulhat ha a körülmények számára kedvezővé válnak. Ebben szerepe lehet a fürdőnek, a nedvességgel, vizes fűrdőruhában ücsörgéssel stb.

Mivel rendkívül gyakori fertőzés, a fürdőt semmiképpen nem fogják elmarasztalni miatta.

Jelezd a fürdő felé, hogy milyen problémád lett, ők meg fogják tenni amit tudnak, emelnek a fertőtlenítés szintjén. De ha gyógyvizes vagy hévizes medencében jártál, akkor azzal még ezt sem tudják megtenni.

2020. júl. 30. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!