Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 13 évesen ihat alkoholt?

13 évesen ihat alkoholt?

Figyelt kérdés

Szilveszterkor?

170cm, és 85kiló!

2020. júl. 29. 17:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
87%
Természetesen. Semmi sem tiltja.
2020. júl. 29. 18:36
 12/15 anonim ***** válasza:
87%

Ha már a jog kategóriában tették fel...

A törvény a 18 éven aluliaknak való értékesítést szankcionálja, ezt csak az eladó (üzlet) követheti el.

A 18 év alatti személy alkoholfogyasztása a nem büntetendő kategóriába esik.

Viszont ha egy kiskorút (és nem 18 éven aluli személyt) az ő róla gondoskodó személy leitatja, durván és/vagy sorozatosan, ott a kiskorú veszélyeztetése megállhat. Egy pohár pezsgő, akár szilveszterkor, akár egy lagzin... bőven belefér. Jogilag. Az erkölcscsőszök lehetnek más véleményen.

2020. júl. 29. 18:54
 13/15 anonim ***** válasza:
19%
hát,a agynak árt szóval nem.
2020. júl. 29. 19:56
 14/15 anonim ***** válasza:
30%

Ahogy #12 írja, nem mindegy hogy ELADNI akar neki valaki, vagy hagyja hogy megkóstolja, esetleg leitatja.

Sok gyógyszer, gyógykészítmény - még a kisgyerekeknek valók között is - alkohol tartalmú, mert nagyon jó oldószere egyes gyógynövényeknek, anyagoknak. A köhögéscsillapítók egy része is alkoholt tartalmaz. Én magam is belefutottam olyanba, hogy kifejezetten kisgyereknek való szert kértem a gyógyszertárban, amire olyat adott a gyógyszerész, ami 83%-os alkoholtartalmú. Egy kiskanálnyit kellett volna beadni belőle a gyereknek, nem többet, ettől semmi baja nem lett volna (én visszavittem és kértem másikat, mert felesleges, van alkohol nélküli is éppen olyan jó).

Alkoholos süteményt is ehet stb. stb. tehát a gyereknek baa nem lesz magától az alkoholtól.

Amit nem írtál le és így nem lehet konkrét választ adni, hogy mikor, miért és mennyi alkoholról van szó.

Otthon én engedhetem a 13 éves lányomnak, hogy szilveszterkor igyon egy pár korty pezsgőt, de ha engedem annyit inni, hogy attól berúgjon, az már veszélyeztetésnek számít és tilos. A haverja megkínálhatja itallal és megihatja - de ha bakja lesz vagy baleset éri amíg benne van az alkohol, akkor emiatt a havert előveszik és megbüntetik.

Alapesetben egy 13 éves mindegy hány kiló, a kora miatt nem kell neki semennyi alkoholt fogyasztania. Ráér vele. Tiltani nem kell, hagyni lehet hogy megkóstolja - nem fog neki ízleni és nem akar majd belőle többet.

Az alkohol nem olyan mint a cigaretta, azt semennyire nem szabad engedni, mert azonnal rászokik ha megkedveli. Értelmesen kell kezelni a dolgot, mert ha tiltva van és el van tőle teljesen vágva, akkor a dac és a kíváncsiság fogja belehajtani a piálásba - ahogy a teljes szabadosság is, ha a szülők egyáltalán állítanak fel szabályokat, korlátokat.

2020. júl. 29. 19:57
 15/15 anonim ***** válasza:
27%
41 éves jah, de agyilag épp 13.
2020. júl. 29. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!