Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyanúsítotti idézést kaptam...

Gyanúsítotti idézést kaptam "Btk 166. § Segítségnyújtás elmulasztása" címén, mi történhetett?

Figyelt kérdés

Nem autózok, kizárólag gyalog és tömegközlekedéssel utazok.

A jelenlegi munkahelyemre tiszta erkölcsi bizonyítvány kellett (banki back-office munka) szóval nagyon nem szeretném, hogy ebből nagyobb ügy lenne.

Lehet, hogy tévedésből idéztek be? Nem voltam szemtanúja semmilyen balesetnek mostanában (utána 4 éve volt ilyen, akkor ott helyben tanúvallomást is tettem)

Jövő héten hétfőn kell befáradnom a kapitányságra.

#rendőrség #idézés #segítségnyújtás elmulaszátsa
2020. júl. 23. 11:31
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

18

Engem még sosem idéztek be bűncselekmény miatt mint gyanúsitottat viszont kétszer voltam benn a rendőrségen mint tanú, de ez már több mint 20 éve történt

Nekem akkor semmilyen információt nem adott a rendőrség, hogy miért hivatnak be ha jól emlékszem, csak a dátum volt megadva meg a minősités, hogy tanúként fognak meghallgatni és fáradjak be a rendőrségre

De eltelt már több mint 20 év azóta szóval lehet, hogy a papirmunka is megváltozott

2020. júl. 23. 17:08
 22/30 anonim ***** válasza:
59%
Gyanúsításnál közlik. De tényleg lehet tévedés is. Beszélj ügyvéddel, holnap próbáljon meg kideríteni valamit.
2020. júl. 23. 22:09
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Én arra gondolok, hogy valahol történt egy baleset / rosszullét az utcán és:

- Vagy arra jártál és felismertek a térfigyelőkön,

- Vagy rád vallott valaki, hogy ott voltál, de nem segítettél.

2020. júl. 24. 08:01
 24/30 anonim ***** válasza:

Egyszer anyámat hívták be gyanúsítottként, egy azonos - szintén gyakori - nevű nő miatt. A férjezett nevük teljesen, a leánykori meg félig egyezett meg, de ez nem zavarta őket, hogy más a keresztnév.

Csak betelefonált a helyi kapitányságra, és lerendezte, be se kellett mennie. Ehhez az kellett, hogy nem egyezett meg az összes adat.

Egyszer meg ellenem indítottak végrehajtást egy ugyanilyen nevű illető helyett. Nekem egy ajánlott levelembe került. (Bár ez nem rendőrségi ügy.)

2020. júl. 25. 17:17
 25/30 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Lezajlott a dolog rabosítással (sic!) mint kiderült, a pékség előtt rosszul lett valaki, aki meg is halt és én akkoriban vásároltam ott. Mondtam, hogy nem emlékszem semmire (ez így is van) mert onnan rohantam munkába. Több tanúvallomás (nyilván az ott dolgozóké, oda járok majdnem 10 éve) engem is megemlített, azért kerültem képbe. A rendőr szerint így már megáll a megalapozott gyanú. De szerinte ez ennyiben is marad, meg fogják ellenem szüntetni az eljárást.

2020. júl. 28. 08:17
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
A zsernyákok is alul tudnak múlni mindent.
2020. júl. 28. 10:13
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Mi a fæsz?

Ilyen alapon engem is meggyanúsíthatnak, mert átaludtam, hogy a szomszédot halálra késelték....

2020. júl. 28. 10:21
 28/30 A kérdező kommentje:
A rendőr szerint is "túltolták a kollégái".
2020. júl. 28. 10:23
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez tényleg "szép".
2020. júl. 28. 11:24
 30/30 A kérdező kommentje:
Sziasztok, bizonyíthatóság hiányában 2021 márciusában megszüntették az eljárást. Szerencsére a munkahelyemre nem jutott el a dolog, de így is kellemetlen volt.
2023. szept. 12. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!