Gyanúsítotti idézést kaptam "Btk 166. § Segítségnyújtás elmulasztása" címén, mi történhetett?
Nem autózok, kizárólag gyalog és tömegközlekedéssel utazok.
A jelenlegi munkahelyemre tiszta erkölcsi bizonyítvány kellett (banki back-office munka) szóval nagyon nem szeretném, hogy ebből nagyobb ügy lenne.
Lehet, hogy tévedésből idéztek be? Nem voltam szemtanúja semmilyen balesetnek mostanában (utána 4 éve volt ilyen, akkor ott helyben tanúvallomást is tettem)
Jövő héten hétfőn kell befáradnom a kapitányságra.
lehet,hogy névazonos vagy valakivel aztán összekeverték a neved valaki máséval
Menj be a rendőrségre és keresd meg a nyomozót aki küldte a papírt és beszélj vele, hogy félreértésről van szó az esetedben
Ha azt írják, hogy "fáradj be", olyan nagy baj nem lehet.
Főleg, ha te se tudsz róla.
3
Ha gyanúsitotti idézést kap akkor igen nagy bajban van, főleg ha nem csinált semmit és úgy lesz gyanúsitott
Úgyhogy én minél hamarabb befáradnék a rendőrségre és tisztáznám a dolgokat mielőtt rendőrautóval vinnék el a szerencsétlent
első: Az a baj, hogy gyakori nevem van, majdnem mint a Szabó János.
negyedik: Azon vagyok, ügyvéd ismerőssel is beszélek ma.
Azt Neked kell tudni, hogy történhetett - e valami a közelmúltban ahol esetleg továbbmentél anélkül, hogy érdeklődtél volna, hogy valaki segítségre szorul-e.
Attól, hogy Neked nem tűnt fel semmi, még simán a "részese" lehettél olyan eseménynek ahol segítséget kellett volna nyújtanod.
Menj be és kiderül...
Elhiszem, hogy nem szeretnéd, ha nagyobb bajod lenne ebből, de ha már gyanúsított vagy, akkor pedig van elég baj.
Ami pedig nekem sántít, az az, hogy nem szokták odaírni, hogy milyen bűncselekményben idéznek, se a szakaszszámát, csak, hogy mikor, kinél, hánykor, gyanúsított vagy (tanú).
9 nem irják oda
Csak annyi van odaírva az idézésre, hogy tanúként vagy gyanúsitottként idéz e be a rendőrség ekkori dátumban meg ekkori időpontban, de egyéb infó nincs
Célszerű ügyvéddel menni,főleg akkor ha nem sáros az ember
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!