Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van -e tényleges kirúgás...

Van -e tényleges kirúgás addig amíg nincs róla papír semmit se vettem át, nem írtam alá?

Figyelt kérdés

A főnök szóban többx kirúgott. A mai nappal haza is akart küldeni megkérdezte mit keresek itt hát kirúgott. Nem mentem haza, beálltam dolgozni.

Ugyanis papíron a mai napig semmit se kaptam. Nem vettem át semmit, nem írtam alá semmit. És addig nincs kirúgás amíg írásos dokumentum nincs róla.

Jól tudom? És amíg nincs kirúgás papíron, addig állásban vagyok és jár a bér.

2020. júl. 20. 09:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Mondjuk, a munkaügyön adják a papírt. Csak úgy odavágta a fejedhez a főnök, hogy ki vagy rúgva, minhtha csak anyázott volna egyet, vagy felszólított, hogy menj a munkaügyre, számolj le...

Ha látja, hogy másnap is ott vagy, akkor nem csak kérdeznie kell, hogy mért vagy ott, hanem elkísérnie a munkaügyre, vagy valami hasonló. De mondom, az azonnali hatállyal történő felmondásnak komoly indoknak kell lenni.

2020. júl. 20. 14:44
 12/22 A kérdező kommentje:

"Mondjuk, a munkaügyön adják a papírt. " így van. Dokumentálhatóan aláírással kell átadni. Ha nincs aláírás két tanú kell.

Egyik se történt meg.

Amíg nincs papír addig állásban vagyok.

2020. júl. 20. 14:52
 13/22 anonim ***** válasza:
Tudtommal már egy sms is elég ahhoz, hogy kirúgjanak, szóval erre ne vegyél mérget. Ha meg van egy rakás tanú, hogy ő azt mondta, hogy kirúgott, és joga is van hozzá, akkor korántsem olyan egyértelmű a helyzeted.
2020. júl. 20. 14:59
 14/22 A kérdező kommentje:

"hogy ő azt mondta, hogy kirúgott, és joga is van hozzá,"

teljesen mindegy hány tanúja van, 1000000 tanúja is lehet nem számít. Amíg nincs a kezében 1 db A4-es papír , addig mese habbal.

Ha ez így menne, bárkit bármikor ki lehetne rúgni, a főnök odahívná 2 haverját "tanúnak " és kész. Akkor mindenki ezt csinálná.

"Tudtommal már egy sms is elég ahhoz, " így van. De itt még az sincs.

2020. júl. 20. 15:02
 15/22 anonim ***** válasza:
Ha 2 tanúval azt mondja, hogy kirúglak, húzz a munkaügyre, és te nem mész, akkor nem lennék olyan biztos a dolgodban a helyedben.
2020. júl. 20. 15:15
 16/22 anonim ***** válasza:

Mert az sehol nincs előírva, hogy a főnöknek kell odaadnia a papírt, és az sem, hogy a munkaügyesnek téged hajkurásznia kell.

De nem szánok rád több időt.

2020. júl. 20. 15:16
 17/22 A kérdező kommentje:

"Mert az sehol nincs előírva, hogy a főnöknek kell odaadnia a papírt,"

De az elő van írva hogy a felmondás írásban közlendő és IGAZOLHATÓ módon adandó át.... és ez nem történt meg.

Tök8 szóban mi hangzik el tök 8 hány tanú van-van papír vagy nincs papír? Igazolhatóan átadásra került vagy nem?

Amíg ezekre nem a válasz addig nincs miről beszélni.

2020. júl. 20. 19:45
 18/22 A kérdező kommentje:

A felmondás közlése

A felmondást "indíthatja" a munkáltató, illetve a munkavállaló is. Mindkét esetben fontos tudni, hogy a munkaviszony ilyen módon történő megszüntetéséhez nem szükséges a másik fél beleegyezése, hiszen egyoldalú megszüntetésről van szó, elég ha az írásban előterjesztett felmondást a másik féllel bizonyíthatóan közölték. Személyes közlésnél egyszerűen alá kell írnia a másik félnek a dokumentumot, amivel igazolja, hogy a felmondást tudomásul vette. Amennyiben a felmondás közlésére levélben kerül sor, úgy a tértivevény aláírásával igazolható a közlés,

[link]

2020. júl. 20. 19:48
 19/22 A kérdező kommentje:
kulcsszó: aláírás. amíg az nincs addig semmi sincs.
2020. júl. 20. 19:48
 20/22 anonim ***** válasza:
Ez a munkaugyis troll.. A stílusa elarulja mindig. Mindig ugyanugy idez, kezdetben adja a hulyet, majd vegul jogszabalyokat masol be.. 😂
2020. júl. 21. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!