Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van -e tényleges kirúgás...

Van -e tényleges kirúgás addig amíg nincs róla papír semmit se vettem át, nem írtam alá?

Figyelt kérdés

A főnök szóban többx kirúgott. A mai nappal haza is akart küldeni megkérdezte mit keresek itt hát kirúgott. Nem mentem haza, beálltam dolgozni.

Ugyanis papíron a mai napig semmit se kaptam. Nem vettem át semmit, nem írtam alá semmit. És addig nincs kirúgás amíg írásos dokumentum nincs róla.

Jól tudom? És amíg nincs kirúgás papíron, addig állásban vagyok és jár a bér.

2020. júl. 20. 09:12
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Amíg nincs papír és azon dátum és nyomós ok, addig hivatalosan még dolgozó vagy.
2020. júl. 20. 09:12
 2/22 A kérdező kommentje:
Na csak aztán pénz is legyen mögötte. Mert olyan infóim vannak hogy a bérszámos utasítást kapott, hogy a szóbeli kirúgás napjától ne írjon nekem napokat. Vagyis onnantól egy petákot nem kapok majd.
2020. júl. 20. 09:15
 3/22 anonim ***** válasza:
#2 Törvényileg nem teheti meg, de ha mégis megteszi akkor én feljelenteném.
2020. júl. 20. 09:17
 4/22 anonim ***** válasza:

Mindent írásban kell, ha hazaküld és felment a munkavégzés alól, azt is kérd tőle írásba foglalva, mert egyébként igazolatlan távollét.

A postán azért érdeklődj és nézd meg a postaládát is, mert lehet kiküldték a felmondásodat, ami viszont akkor is életbe lép azt hiszem 10 nap után, ha nem veszed át.

2020. júl. 20. 09:17
 5/22 anonim ***** válasza:

Először is nézd meg az ügyfélkapun stb., hogy fizetik-e a TB-det.

Másodszor valamilyen írásos nyomának kell lennie annak, hogy felmondott, akár egy sms-ben is.

Harmadszor nem tudom, hogy milyen cégnél dolgozol, de nem egyértelműen a főnök joga a felmondás.

Negyedszer. Ha kapsz munkát, utasítást, azzal ráutaló magatartással mégis elismeri, hogy dolgozol, különben illetéktelen személyként köteles lenne eltávolítani onnan, nemhogy dolgozni engedni.

Ötödször: szerezz folyamatosan bizonyítékot, hogy mettől meddig dolgozol stb.

Hatodszor milyen indoklással mondott fel? (Ez lehet szóbeli is.) De ha törvénytelen, akkor érvénytelen. Más kérdés, hogy a mocskos Fidesz nagyon megkönnyítette a kirúgást, eredeti törvényük szerint indokolni sem kell, de aztán mivel ezt alkotmányellenesnek találták, kitalálták azt a gumiszabályt, hogy versenyszférában "lojalitás hiányában" - jelentsen ez bármit, közszférában "bizalomvesztés miatt" - jelentsen ez bármit. De ha azt mondja, hogy ki vagy rúgva, mert nem bírom a pofád, és ezt te tanúk által vagy videófelvétellel bizonyítani tudd, akkor nyert ügyed van a munkaügyi bíróságon és ebben az esetben jobb is, ha írást ad róla, hiszen akkor addig nem kell visszamenni dolgozni, de ha megnyered a pert, akkor visszamenőleg jár az elmaradt bér, a perköltség, és köteles visszavenni. Persze másnap kirúghat szabályosan lojalitás hiányára hivatkozva.

Én utánanéznék annak is, hogy egyáltalán be voltál-e jelentve.

És ugye, írott szerződést kötöttetek?

Ha nem fizet a munkáltató, akkor fizetési meghagyási eljárást kezdeményezhetsz.

Ebben az esetben közjegyző ír egy szép levelet, hogy felszólítja őt a tartozás kifizetésére, esetleg kérheted az eljárási díj megtérítését is, amire ők vagy elismerik a tartozást, és fizetnek, vagy megtámadják a bíróságon, és bizonyítják, hogy nem illet meg téged a követelésed, miután te bizonyítod, hogy miért illett meg a követelésed. Ebben az esetben szerintem már nem cicóznak, mert tudni fogják, hogy vesztenek, és a perköltség nagyobb.

Harmadrészt meg csak úgy mellesleg rájuk küldeném a nav-ot, stb.

2020. júl. 20. 09:53
 6/22 anonim ***** válasza:
Na most az a gáz a sztoridban, hogy fizetést meg nem fogsz kapni, csak addig míg ki nem rúgtak. :D
2020. júl. 20. 10:15
 7/22 anonim ***** válasza:
65%
Ez csak a munkaügyes troll
2020. júl. 20. 10:59
 8/22 anonim ***** válasza:

Mondom, mindig szerezz valami bizonyítékot, hogy mettől meddig dolgozol ott. Onnantól kezdve a mennyiség máris bizonyított, ha órabérben vagy.

Ha nem ismerik el azt, hogy fizetniük kell, ahogy mondtam, akkor még mindig lehet azzal jönni, hogy milyen jogcímen hagytak téged ott dolgozni?

Addig is: jó olvasást! :)

[link]

Rendkívüli felmondást "holnap már be se gyere dolgozni..." csak akkor lehet, ha nagyon komoly érvei vannak, pl. ittál, nem mentél be dolgozni igazolatlanul. read://https_profitline.hu/?url=https%3A%2F%2Fprofitline.hu%2FAzonnali-hatalyu-felmondas-szabalyai---hogyan-mondhatnak-fel-azonnal-a-hatalyos-szabalyok-szerint-406879

De ha azt mondták, hogy kirúgtak, menj a munkaügyre, stb. és te nem voltál együttműködő az szerintem bizonytalan. Nem jelenti azt, hogy akkor örökre te ott dolgozhatsz úgy, persze azt sem jelenti, hogy köteles vagy akármit aláírni, amivel nem értesz egyet.

[link]

2020. júl. 20. 11:31
 9/22 peca1000 ***** válasza:

Ha azt mondta, hogy ki vagy rúgva, elmész szépen a munkaügyre és leszámolsz.

Miért mennél vissza dolgozni, mikor ezek után már pénzr se kapsz?

Tényleg léteznek ilyen hü....lyék?

2020. júl. 20. 14:10
 10/22 A kérdező kommentje:

"Miért mennél vissza dolgozni, mikor ezek után már pénzr se kapsz?"

Addig amíg nincs papír addig állományban vagyok és jár a munkabér.

Ez nem lehet kérdéses.

Ha mást nem majd rájuk eresztem a NAV-ot + OMMF-et és majd nekik elmagyarázzák hogy lehetek kirúgva nulla papírral.

2020. júl. 20. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!