Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a főnököd szexuális mozdula...

Ha a főnököd szexuális mozdulatot tenne többször, mit tennél? Hagynád a fenébe az egészet, vagy pereskednél az alábbi esetben?

Figyelt kérdés
A volt munkahelyemen az egyik középvezető 3 egymás utáni alkalommal benyúlt a nadrágjába amikor velem összetalálkozott és megigazította a nemi szervét. A női mivoltomban akart megszégyeníteni, valamint ezzel akarta elérni, hogy otthagyjam a munkahelyemet. Ezen kívül más disznóságokat is csinált a cég amit nem részletezek. Elsősorban a nőket kérdezem, hogy mit tettetek volna az én helyemben, valamint most, 4 év elteltével mit tennétek? Tennétek-e feljelentést? Azért kérdezem, mert nem minden esetben tudom eldönteni, hogy mi a helyes megoldás. Szerintem még nem évült el ez az ügy.

2020. júl. 16. 13:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Bármiért tehetsz feljelentést, más kérdés, hogy tudod-e bizonyítani vagy sem, mert ha nem tudod bebizonyítani akkor rágalmazásért téged fognak elítélni, még ha igazad is van. Itt minden a bizonyításról szól. Ilyen eseteket nagyon nehéz bizonyítani, mert nem elég az, hogy Te állítod.
2020. júl. 16. 14:11
 2/6 anonim ***** válasza:

A szóba jöhető bűncselekmények nagy részének elévülési ideje ugyan valóban 5 év, tehát még benne vagy, viszont szinte mindegyik magánindítványra üldözendő. A magánindítványt pedig az elkövető kilétéről való tudomásszerzést követő 30 napon belül elő kell terjeszteni. Tehát büntetőeljárásban nem fogják már felelősségre vonni.

Magánjogi eljárást esetleg indíthatsz, kérdés, vannak-e pl. tanúid.

2020. júl. 16. 14:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Biztos megkérdeztem volna, hogy adjak-e egy nagyítót és egy csipeszt, mert nem sikerül megtalálnia...

HRnek jelenteni kellett volna azonnal

2020. júl. 16. 18:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Én, férfi létemre is a nők mellett vagyok ilyen zaklatásos ügyekben, de te igazán elmehetnél a sunyi p.tsába.

Mit képzelsz, azért feljelentenél valakit mert igazgatja a zacskóját, ráadásul négy évvel a történtek után?

Mit szólnál, ha ő jelentene fel, hogy állandóan a f.szát bámultad?

Sztem neked éppen az a bajod, hogy régen volt f.sz alattad.

Az elévüléssel kapcsolatban:

A magánindítványra üldözendő cselekmények esetében ha nincs akadályoztató körülmény, akkor harminc napon belül meg kell tenni a feljelentést.

2020. júl. 16. 20:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Az, hogy jelenteni kellett volna azonnal a HR-nek, azzal csak azt értem el volna, hogy azonnali hatállyal kirúgtak volna. Ugyanis a főnökség és az igazgató tudtával csinálta ezeket a mozdulatokat, mert megbeszélték, hogy hátha majd elszégyellem magam és magamtól elmegyek a cégtől.
2020. júl. 18. 06:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez esetben rendőrségi feljelentést és munkaügyi pert lehetett volna kezdeményezni
2020. júl. 18. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!