Ha valaki a gyerek~t veri, többször megfenyegette halálosan és sokszor okozott 8 napon túl gyógyuló sérülést, mire számíthatna?
"gyerek~t" - ez mi?!
Gyerekét?! -> Gyámügynél kell feljelentést tenni, névtelenül is lehet, kimennek családlátogatásra, stb. intézkednek, mint hatóság, ha úgy látják, hogy valós, ha kell rendőri segítséggel.
Ha csak egy idegen gyereket, akkor is köteles vagy bejelentést tenni, segítséget nyújtani. Ennek elmulasztása vétség, vagy bcs, nézz utána.
Én voltam az, egy betű elírás. Már felnótt vagyok, de nem most kezdődtek.
Most a töréseknek stb. nyoma van... Meg a gyilkossági kísérletének szemtanuja is.
"Ha csak egy idegen gyereket, akkor is köteles vagy bejelentést tenni, segítséget nyújtani. Ennek elmulasztása vétség, vagy bcs, nézz utána."
Nem, nem az. Nincs feljelentési kötelezettség még emberölés esetén sem.
Bírom ezt a "nézz utána" dolgot. Te állítasz valamit, te nézz utána és támaszd alá jogszabályi hivatkozással. Ami nincs, arra nem lehet jogszabályt linkelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!