Igaz hogy a gyilkosság 20 év után elévül és utána már ha ki is derül a gyilkos nem kap érte büntetést?
„Azonban nem évülnek el az emberiesség elleni, vagy háborús bűntettek, valamint az életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmények.”
Ha az életellenes cselekmény nem sújtható életfogytal, akkor van elévülése.
Hú, hány olyan esetet olvastam én, hogy évtizeddel is később vagy 17 esetleg 21 él után kapták el a gyilkost.
Nem, nem igaz.
8-as! Már leírtam, hogy igaz, más is írta. Ha nem minősített esetről van szó, amiért nem szabható ki életfogytiglani, annál van elévülés.
A 17-21 év több okból is lehet. Nem tudom van-e olyan, hogy max. 25 év. Ha van, és egy nappal a 25 év letelte előtt megcsípik, akkor ülni is fog.
A másik pedig az, hogy ki tud tolódni az elévülés, illetve újra is kezdődhet. Eltelik 10 év. Felbukkan valami nyom, egy tanú, akármi. Beindul a gépezet, nyomozni kezdenek. Nem hoz érdemi eredményt, de kitolja az elévülést. Nem tudom mennyivel. Eléggé összetettetek a szabályok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!