Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag megállja a helyét egy...

Jogilag megállja a helyét egy azonnali hatályú felmondás ha indoklásnak 2 mondatot tartalmaz? És nincs mögötte semmi alátámasztás?

Figyelt kérdés

Ha valakit nagyon sok év után kirúgnak (22 év után) méghozzá fegyelmire épülő azonnali hatályú felmondással, akkor ez a felmondás egyáltalán megállja a helyét ha indoklásnak 2 mondatot tartalmaz?

„munkaviszonyát a mai nappal azonnal hatállyal megszüntetem.

Indoklás: kollegáival való összeférhetetlen magatartás (indok 1) , melyen többszöri figyelmeztetésre sem változtatott (indok 2)

És ennyi. Ez a két mondat 22 év után elég egy azonnali hatályúhoz? És nulla alátámasztás (fegyelmi jegyzőkönyvek, egyáltalán bármi írásos kézzelfogható dokumentum, hogy ez egész nem csak egy légbőlkapott semmi).

És ugye ha azonnali, akkor nincs végkielégítés sem. 22 év után az szép pénz lett volna, és állítólag épp erről szólt az egész hogy az új főnök (mert új főnök van) a régi főnök embereitől a lehető legolcsóbban szabaduljon meg. Kitalálnak ilyen kamu szarokat kirúgják a régieket, és ha elmegy bíróságra akkor megszopta a cég, de ha nem megy el , akkor nyert ügye van és milliókat spórolt a cég!

2020. júl. 13. 09:44
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Igen, persze, tudjuk. A Balu Bt. korrupt, alkoholista, félisten főnöke bármit megtehet büntetlenül. Ha arra szólítja fel a dolgozókat, hogy segítsenek neki eltussolni egy gyilkossági ügyet hamis tanúzással, azt is megteszik első szóra. Mert féltik az állásukat, ha kirúgják őket, többszáz kilónéteres körzetben csak közmunka akadna rongyos havi nettó ötvenezerért.
2020. júl. 13. 15:32
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Bazsi, nyomás vissza a két munkaügyes kategóriába, te ott szoktál hőbörögni. A politikában megvannak a helyi nagyágyúk, ne vedd el a kenyerüket!
2020. júl. 13. 19:46
 23/32 anonim ***** válasza:
22: Van, hogy a GYK rakja át a kérdéseket egyik kategóriából a másikba. :)
2020. júl. 13. 20:04
 24/32 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy van ilyen, de ez a fogyatékos szokott újabban próbálkozni ebben a kategóriában is, pedig nélküle is van errefelé elég troll.
2020. júl. 13. 20:55
 25/32 anonim ***** válasza:

"Van, hogy a GYK rakja át a kérdéseket egyik kategóriából a másikba. :)"

igy az összes troll teleszemetelheti

2020. júl. 13. 21:10
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, tényleg, Bazsi, most látom csak a lényeget a szófosásodban: új főnök van az alapítványi iskolában? Mi lett a régivel, csak feldobta a talpát a napi 2-3 üveg borocskától vagy végre így, a 80-on túl elment nyugdíjba?

Mondjuk nem értem, miért vagy annyira oda a kirúgni szándékozott kollégáért: mint már sajnos évek óta tudjuk, az alapítványi iskola minden bajáért a vén alkesz főnök a felelős, már konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal is leváltottátok volna, ha lehetne, úgyhogy ha most új főnök jön, az csak jobb lehet. A régi főnök emberei pedig az ilyen-olyan családtagjai voltak, akik soha nem jártak be, csak felvették a nagy pénzeket. Akkor neked miért probléma, ha ezeket végre kirúgják?

(főleg úgy, hogy vagy két hete volt az utolsó munkanapod az iskolában, ahol azért tök feleslegesen ott kellett ülnöd az értekezleten, hogy tudd, hol a helyed)

2020. júl. 13. 21:27
 27/32 anonim ***** válasza:

Az egész kérdés teljesen életszerűtlen.

Azért a munkaügyi bíróságok nem így működnek. Én jártam oda, tudom. Keményen fingatnak, ha kell.

2020. júl. 15. 17:57
 28/32 A kérdező kommentje:

"Azért a munkaügyi bíróságok nem így működnek. "

És ha már ilyen bölcs vagy arra is tudod nyilván a választ mi történik akkor ha a sértett fél NEM MEGY EL a bíróságra? (Miért nem megy ? mert hülye /birka/nyúl..)

2020. júl. 15. 18:17
 29/32 A kérdező kommentje:

meg is válaszolom mi van akkor. semmi.

Akkor a cég nyert milliókat amit ki kellett volna fizetni de nem tette.

És csak 1 kamuba került. Nem megérte?

2020. júl. 15. 18:18
 30/32 anonim ***** válasza:
Letelt a 48 órás kitiltásod, Balu?
2020. júl. 15. 18:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!