Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag megállja a helyét egy...

Jogilag megállja a helyét egy azonnali hatályú felmondás ha indoklásnak 2 mondatot tartalmaz? És nincs mögötte semmi alátámasztás?

Figyelt kérdés

Ha valakit nagyon sok év után kirúgnak (22 év után) méghozzá fegyelmire épülő azonnali hatályú felmondással, akkor ez a felmondás egyáltalán megállja a helyét ha indoklásnak 2 mondatot tartalmaz?

„munkaviszonyát a mai nappal azonnal hatállyal megszüntetem.

Indoklás: kollegáival való összeférhetetlen magatartás (indok 1) , melyen többszöri figyelmeztetésre sem változtatott (indok 2)

És ennyi. Ez a két mondat 22 év után elég egy azonnali hatályúhoz? És nulla alátámasztás (fegyelmi jegyzőkönyvek, egyáltalán bármi írásos kézzelfogható dokumentum, hogy ez egész nem csak egy légbőlkapott semmi).

És ugye ha azonnali, akkor nincs végkielégítés sem. 22 év után az szép pénz lett volna, és állítólag épp erről szólt az egész hogy az új főnök (mert új főnök van) a régi főnök embereitől a lehető legolcsóbban szabaduljon meg. Kitalálnak ilyen kamu szarokat kirúgják a régieket, és ha elmegy bíróságra akkor megszopta a cég, de ha nem megy el , akkor nyert ügye van és milliókat spórolt a cég!

2020. júl. 13. 09:44
1 2 3 4
 11/32 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"A rossz nyelvek szerint már készülnek ezek is, kamuból visszadátumozva. Csak papírmunka."

Ez nem így működik. Ehhez igazolni kell, hogy a dolgozó azt megkapta. 1. Rajt van aláírása 2. csatolva van hozzá a tértivevény vagy legalább az ajánlott levél feladóvevénye. Ezek hiányában a visszadátumozott papírok legfeljebb jegyzetpapírnak jók.

2020. júl. 13. 11:44
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
11: Erre majd mindjárt azt mondja, hogy símán ráhamisítják a dolgozó aláírását, a postát pedig lefizetik. Ő mindig ilyen diktatórikus munkahelyeken dolgozik.
2020. júl. 13. 12:03
 13/32 anonim ***** válasza:
Így van, ezt utólag nem lehet meghamisítani. Ugyanis a bíróság nem azért kéri írásban az ilyesmit, hogy fogyjon a papír hanem azért, hogy bizonyítható legyen, hogy a dolgozó értesítve lett. Tehát vagy a posta vagy a személyes átadást kell bizonyítani - ált. aláírással. Esetleg xx. századból kilépett cégeknél e-maillel.
2020. júl. 13. 13:09
 14/32 anonim ***** válasza:

"Nem Balázs...

A munkaügyis troll áttette székhelyét a politika rovatba :-)" én vagyok a munkaugyis troll, de ez nem én voltam

2020. júl. 13. 13:29
 15/32 anonim ***** válasza:

14-es, ne mááár... :-)

Pont ugyanaz a stílus... :-)

2020. júl. 13. 14:08
 16/32 anonim ***** válasza:
nem csak két regisztrált van ám itt, te meg én. és a szavak kombinácioja is véges főleg ha nagyjábol még a nelvtannak is megfelel
2020. júl. 13. 14:10
 17/32 anonim ***** válasza:
Tényleg??? Nem mondod... :D :D
2020. júl. 13. 14:12
 18/32 A kérdező kommentje:

"Így van, ezt utólag nem lehet meghamisítani. Ugyanis a bíróság nem azért kéri írásban az ilyesmit, "

Na akkor. Jogászkodjunk.

Kérdésem miért ne működne ez a módszer amit leírok?

(mert a gyakorlatban már sokszor működött....)

Írok három kamu fegyelmit ma, és visszadátumozom őket tetszés szerint, fél év egy év, két év.

Majd szerzek két "tanút" a jelen állományból, akik aláírásukkal igazolják hogy a fegyelmiket anno megpróbálta a cég átadni, de a vétkes dolgozó nem volt hajlandó átvenni. És kész. És ennyi.

És ezzel legalizálva is van. Van két tanúm, akik igazolják hogy márpedig az a fegyelmi akkor és ott átadásra került volna, csak nem vette át. És jogszerű lesz!

(forrás? Jogiforum.hu)

Aki szerint ezzel van jogi probléma (attól eltekintve hogy csalás úgy ahogy van) az szóljon!

Már úgy értem, hogy bizonyítható jogi probléma.

(és hogy találok két ilyen tanút aki hajlandó erre? Úgy hogy befenyítem őket, vagy tanúznak vagy repülnek. Egyből tanúznak majd)

2020. júl. 13. 14:33
 19/32 anonim ***** válasza:

teljesen életszerűtlen scenariókat mi is tudunk ám kitalálni...Mennyire életszerű, hogy valaki azért, hogy egy munkaügyi szabálysértést (PTK) elfejden valaki ezért min. 3 ember okirathamisítást (BTK - akár letöltendővel jutalmazható) követ el? Semennyire...

De ez többek között azért nem működik, mert 2 féle mód számít elégséges ismertetésnek:

1) ha a dolgozó átveszi (és aláírja)

2) ajánlot tértivevény, ha a fentire nem hajlandó

100 tanut is lehet elképzelni, a bíróságot nem fogja érdekelni.

2020. júl. 13. 14:53
 20/32 Andizsuzsi ***** válasza:

"Majd szerzek két "tanút" a jelen állományból, akik aláírásukkal igazolják hogy a fegyelmiket anno megpróbálta a cég átadni, de a vétkes dolgozó nem volt hajlandó átvenni. És kész. És ennyi."

És a dolgozó elment munkaügyi bíróságra? Ugye, hogy nem? Anno átadott fegyelmikre nem nagyon lehet hivatkozni, mert azok egy idő után "elévülnek", nem lehet azért ma felmondani, mert 5 éve figyelmeztettek valamiért. Másrészt, ha van "aano" fegyelmi ügy, akkor kell lenni fegyelmi eljárásnak is, aminek szintén iratainak kellene lennie. Szóval bíróságon nehezen állna meg az ügy. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy fegyelmi eljárást is csak akkor lehet kezdeményezni, ha erre a munkáltatónak megállapodása van vagy a kollektív szerződésben vagy a munkaszerződésben. Egyéb esetekben csak a sima felmondás játszik.

2020. júl. 13. 14:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!