Szabad betörni ablakot, ha látom, hogy a kutya feltekert ablaknál a kocsiban van egy parkolóban (miközben pl gazdái boltba mentek), és nagyon meleg van kint?
Hát persze! Gondolod majd a kutya fogja igazolni, hogy jogosan törted be az üveget, mert tényleg nagy volt a hőség az autóban?
Aztán amikor már nem volt az üveg a helyén, megmart a kutya, mert védte a területét.
Elindulhat egy végtelen jogi adok-kapok, rongálás kontra kutyaharapás címen.
#17 "Beidéztem a jogszabályt, és még mindig képesek vagytok azt a marhaságot írni, hogy csak rendőr tehet meg."
Nem a jogszabályt idézted be, hanem egy állatvédő írását amiben hivatkozik néhány sorra a jogszabályból és azokat a maga véleménye szerint magyarázza.
Azt viszont elfelejtetted, hogy még abban az írásban is ott van hogy először meg kell próbálni előkeríteni az autó gazdáját, aztán rendőrt vagy hatósági személyt kell hívni ÉS HA EZEK NEM VEZETTEK EREDMÉNYRE AKKOR teheti meg.
Figyelj! Nem mindegy, hogy 40 fokos időben van bennfelejtve a kutya másfél órája. Vagy 25 foknál direkt bezárva, amíg a gazdi úgy gondolja, 10 perc alatt megfordul. Ráadásul lehet, tényleg előtte órákig ezerrel ment a klíma.
Nem a te dolgod ezt megítélni. Ha vársz ott fél órát, és látod, hogy tényleg botrányos már a helyzet, a kutya meg haldoklik, akkor törd... De szerintem 5-10 perchez semmi közöd.
"Honnan tudod hogy nem ez meg nem az történik éppen?", "gondolkozz már", "nem a te dolgod megítélni", "semmi közöd hozzá".
Emberek én egy kérdést tettem fel. :D
A relaxálás sokszor igen fontos, ne hagyjátok ki, sokatokra ráférne :D
Betorom az ablakot.
Kutyat kiveszem. Porazra teszem.
Kocsit felrobbanton,h ne legyen bizonyitek az ablaktoresre.
Szaladok a kutyaval az allatmentokhoz,akik 1x1 meteres vasracs cellaba teszik a kutyakat es alig adnak enni nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!