Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki az utcán tartja a...

Ha valaki az utcán tartja a csirkéit, és azok közül elkap egyet a kutyám, akkor feljelenthetnek?

Figyelt kérdés
Lakik az utcánkban egy bolond ember, aki nem a saját udvarán, hanem gyakran az utcán tartja a csirkéket (mindkét oldalon!) és mindig beszól meg hisztizik, hogy ne vigyem arra a kutyámat. De ahhoz, hogy a park felé vigyem sétálni, muszáj arra mennem, mert különben nagy kerülő lenne. A kutyám meg nagyon rá van izgulva a csirkékre, meg elég agresszív, lehet megérzi, hogy már engem is nagyon idegesít az öreg. Ha egyszer véletlen elkap egyet, akkor lehet belőle nagy bajom? (Zárójelben meg, hogy gyakran vasvillával fenyeget minket, de a szüleim szerint rá kell hagynom mert vén bolond.)

2020. máj. 1. 18:47
 1/9 anonim ***** válasza:
2%
Nem piszkerálod a nyilván utálatos vérebeddel mások csirkéit. Ez ilyen egyszerű.
2020. máj. 1. 18:49
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem is akarom piszkálni. És alap esetben egyáltalán nem agresszív és véreb a kutyám. Más kutyákkal tök jól elvan, emberekkel is barátságos, csak kölyök korában harapott meg kétszer max, de akkor sem erősen. Egyedül a csirkékre húzza fel magát nagyon. És nem akarom, hogy emiatt el kelljen ajándékoznom, nagyon szeretem.
2020. máj. 1. 18:54
 3/9 anonim ***** válasza:
17%
Van egy ilyen érdekes találmány. Póráznak hívják. Hallottál már róla?
2020. máj. 1. 19:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kutyád pórázon van, és úgy kapja el, akkor tiszta sor hogy nem. Ha nincs pórázon akkor sem, mert neked kötelességed a kutyát pórázon sétáltatni, neki viszont kötelessége a tyúkjait elzárva tartani.
2020. máj. 1. 19:29
 5/9 anonim ***** válasza:
76%

Én el is vinném a qva tyúkjait, mit képzel, hogy közterületet úgy használ, mintha a saját tulajdona lenne. Jóhogynemmár az ő kertje lesz az utca. Utána megtanulja, hogy nem engedjük ki a tyúkot az utcára.

Ettől függetlenül ha póráz nélkül sétáltatod a kutyád utcán, te ugyanazt követed el, viszont ha pórázon van, akkor semmi bajod nem lehet belőle. A rendőrök gúvadnak majd egy nagyot legfeljebb, hogy visszatartság a röhögést, ha azért feljelent, mert az "elbocsájtott" tyúkjainak valami baja lesz a közúton.

2020. máj. 1. 19:41
 6/9 A kérdező kommentje:
Mindig pórázon sétáltatom, és kicsi kutya, bírol bánni vele, csak ma miután megint megkaptam a vasvillától, hogy minek sétáltatom itt ezt a vadállatot eszembe ötlött, hogy feljelenthetne-e, ha elkapná egyszer véletlen egy tyúkját.
2020. máj. 1. 20:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Plusz, én alapjáraton mindig kikerülném a tyúkjait, de mindkét oldalon ott vannak, és egyszerűen az ő szemében mindig közel vagyok az egyik oldalhoz, és beszól meg mutogat rám a vasvillájával, vagy botjával vagy ami épp van nála azzal.
2020. máj. 1. 20:32
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nm tudom hogy feljelenthet-e de te fel tudod mert a

vasvillaval fenyegetés garázdaság also hangon!

2020. máj. 1. 21:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, itt szerintem is neked lenne jogod feljelentést tenni. A szüleidnek mondd meg, hogy fenyegetve érzed magad, akár komolyan gondolja, akár nem.
2020. máj. 1. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!