Köteles vagyok vinni a nagyszülőkhöz a fiam?
Kisfiam 5 hónapos. Átlagos kis "család" vagyunk. Apa néha velünk lakik néha nem. Anyóssal egyáltalán nem vagyok jóban. Lenéz engem és a családomat is. Ismerősöknek ócsárol, szidalmaz, megaláz mások előtt. (Szerencse, hogy a fodrásza, és a körmöse is ismer minket) Ezért én nem nagyon akarom, hogy a kisfiammal találkozzon.. csúnyán beszél vele, (kis köcsög vagy stb.) Ha itt van szegény fiam mindig torkaszakadtából ordít. Anyós nem tudja felfogni hogy nem neki hanem magamnak szültem a fiam. Szerintetek köteles vagyok vinni a fiam? Köteles vagyok elengedni, sétálni vele? Köteles vagyok beengedni ezt a boszorkányt (már bocsánat) a fiam életébe?
Engem szidhat, nem nagyin zavar, de hogy apukámat alkoholistának elhordja, mert öcsém ballagásán picit berugott, anyukámat meg "redvából kikapart" kis senkinek tartja azt nem vagyok hajlandó eltűrni. Szerintetek?
A bíróság max. havi 1 alkalommal pár óra felügyelt láthatást ítél meg, amennyiben perre akarják vinni a dolgot. Ez mindenképp jóval kevesebb, mintha te "adnád oda" akár egy délutánra akár egy hévégére, szünetre stb. Én nem engedném, ha akar, pereljen!
(Más kérdés, hogy az apja elviheti, ha pl. elváltok és elviszi láthatásra.)
én sem tartanám vele a kapcsolatot, telefont nem vennék fel neki, vissza nem írnék, be nem engedném.
egyik barátnőm járt 'hasonló cipőben' - terhes lett, apukával nem voltak egy pár, apai nagymama láthatásért ment a bíróságra (a pontos oka számomra ismeretlen), hetente kapott pár órát.
Férjemmel 5éve vagyunk együtt, 15hós a fiunk. A gyerek elött még csak nem is láttam anyósomat. Mikor megtudta, hogy terhes vagyok, akkor beszéltem vele először.
5 alkalommal látta eddig az unokáját. Mi nem megyünk hozzájuk, őt ennyire érdekli... 1x nem kérdezte meg, mi van a gyerekkel, jól van e.
Ellenben ha valami képet tettem ki facebookra, egyből eleinte megosztotta. Majd mikor a megosztás lehetőségét letiltottam, lementette a képet, és kirakta magánál is, hogy így kisunokám úgy kisunokám, jajj de szeretlek. Nem 1x szóltam neki emiatt, hogy nem eggyezem bele a képeim felhasználásaba, stb...
Nem egyszer megkaptam tőle, hogy nem vagyok anyának való, mert pl 3honaposan nem adtam darabos kaját a gyereknek, 6hónaposan nem sétált még, meg hasonlók.
7hós volt a fiunk, mikor kijelentette viszi magához nyaralni. Nem ám viheti-e, vagy ilyesmi... na férjem elmagyarázta neki, hogy felejtse el, mert 1az, hogy anyatesej volt még (igaz napi1x) meg a saját apjával nincs el órákig, nem egy számára vadidegennel...
Na egyből megint én lettem a közellenség...
Rá 1 hónapra volt az esküvőnk, nem volt meghívva, mégis beállított, jelenetet rendezett, majd még ő sértődött meg és hazament.
Rá 2hétre jöttek a gyámügytől. Anyós ideküldte őket, hogy rossz körülmények közt, szarul nevelem. A gyámügyes nő csak lesett, mikor itt volt, hogy köze nincs az életünknek ahhoz, amit anyós előadott.
Ez a terve nem jött be, bíróságra ment. Láthatást követelt. Na ott férjemmel elmondtuk, 1x nem mondtuk azt, hogy nem láthatja vagy ilyesmi. Sosem tiltottuk. A bíróság havi 1 láthatást ítélt meg, nálunk itthon férjem vagy az én felügyeletem mellett.
Ennek 3 hónapja, azóta sem láttuk anyóst...
"Férjemmel 5éve vagyunk együtt, 15hós a fiunk. A gyerek elött még csak nem is láttam anyósomat. Mikor megtudta, hogy terhes vagyok, akkor beszéltem vele először."
Hát ez téged meg a férjedet minősít, hogy 5 éve vagytok együtt és nem volt számára fontos, hogy bemutasson az anyjának....
Kedves 19es!
Mert talán olyan viszonyban volt/van vele?!
Te biztos szeretnéd anyukádat, ha 14évesen egy szatyor ruhával kitett volna otthonról, hogy mostmár elég nagy vagy, old meg az eleted, mert nekem egy ferfi fontosabb mint a gyerekem...
17es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!