Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Köteles vagyok vinni a nagyszü...

Köteles vagyok vinni a nagyszülőkhöz a fiam?

Figyelt kérdés

Kisfiam 5 hónapos. Átlagos kis "család" vagyunk. Apa néha velünk lakik néha nem. Anyóssal egyáltalán nem vagyok jóban. Lenéz engem és a családomat is. Ismerősöknek ócsárol, szidalmaz, megaláz mások előtt. (Szerencse, hogy a fodrásza, és a körmöse is ismer minket) Ezért én nem nagyon akarom, hogy a kisfiammal találkozzon.. csúnyán beszél vele, (kis köcsög vagy stb.) Ha itt van szegény fiam mindig torkaszakadtából ordít. Anyós nem tudja felfogni hogy nem neki hanem magamnak szültem a fiam. Szerintetek köteles vagyok vinni a fiam? Köteles vagyok elengedni, sétálni vele? Köteles vagyok beengedni ezt a boszorkányt (már bocsánat) a fiam életébe?

Engem szidhat, nem nagyin zavar, de hogy apukámat alkoholistának elhordja, mert öcsém ballagásán picit berugott, anyukámat meg "redvából kikapart" kis senkinek tartja azt nem vagyok hajlandó eltűrni. Szerintetek?

2020. júl. 12. 00:15
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
94%

Na hát én erre mondom azt, hogy "a szeretteim közelébe nem engedném ezt a viperát". Ha a gyereket, egy 5 hónapos, tüneményes pici gyereket, a saját unokáját "kis köcsögnek" nevezi, akkor nem egy normális ember.

Én biztosan nem engedném a gyermekem közelébe ezt a negatív, lehúzó gondolkodású embert. Az ilyenek azok, akik életük végén azon gondolkodnak, miért is vannak egyedül. Ezért. És legyen is, ha még egy pici gyereket se képes szeretni, a saját unokáját... Számomra felfoghatatlan.

Ja és: köteles nem vagy semmire sem! (Ez kimaradt)

2020. júl. 12. 00:30
 2/25 anonim ***** válasza:
13%
De, a nagyszülöknek van joga látni az unokát. Ha megtagadod, akkor ha bíróságra viszi az ügyet megítélik neki a látogatást. Azt sem tilthatod, hogy az apja elvigye a nagyihoz.
2020. júl. 12. 01:34
 3/25 anonim ***** válasza:
73%
Esküszöm, csodálom egyesek türelmét. Nem zavar téged, hogy szid téged meg a szüleidet...gratulálok. Ha az én anyámra ilyet mondana valaki, élve biztosan nem szednék ki a kezeim közül.
2020. júl. 12. 01:56
 4/25 anonim ***** válasza:
92%

Aki az én gyerekemet lekisköcsögözné, biztos szájon törölném...

Neked ennyire semmi önbecsülésed, hogy ilyen embernek akarsz megfelelni? Én a volt párom nyakát is kitekerném, ha ezek után a közelébe vinni a gyerekünket...

2020. júl. 12. 02:47
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

"Átlagos kis "család" vagyunk. Apa néha velünk lakik néha nem."

Hát ez minden, csak nem átlagos, akkor is, ha apa a saját apádat jelenti és akkor is, ha a gyerek apjara céloztál ezzel.

Amúgy meg nem, nem kell anyóshoz engedni, bár ha apja is van a ygereknek, akkor ebbe nekinis van ám beleszólási joga.

2020. júl. 12. 07:13
 6/25 anonim ***** válasza:
76%
Nem vagy köteles oda vined a gyereket .
2020. júl. 12. 07:19
 7/25 anonim ***** válasza:
94%

"De, a nagyszülöknek van joga látni az unokát. Ha megtagadod, akkor ha bíróságra viszi az ügyet megítélik neki a látogatást. Azt sem tilthatod, hogy az apja elvigye a nagyihoz."

Menjen nyugodtan bíróságra a mamika, majd ott elmeséli az anya miért is NEM akarja, hogy a gyerek életének része legyen. Amúgy a bíróság által megítélt láthatás nem úgy néz ki, hogy akkor hétvégéket a mamánál tölt a gyerek. Gondoljatok bele, az amúgy jó apa szokott kapni 2 hetente 1 hétvégét. Ez a banya kapna havonta 2-3 óra felügyelt láthatást, aztán befoghatná a száját. Legalább lobogtathatnád a bírósági ítéletet, hogy miért is nem viszed el hozzá. Mindezt a kedves mama költségén.

Kérdező: nyugodt szívvel ne vidd oda a gyereket, nem kell se őt se magadat kitenned ennek a megaláztatásnak.

2020. júl. 12. 07:47
 8/25 anonim ***** válasza:
34%
Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy a magadfajta minek, mire vállal gyereket, amikor láthatóan teljesen buta vagy és önállótlan.
2020. júl. 12. 07:49
 9/25 anonim ***** válasza:
8%

"megaláz mások előtt. (Szerencse, hogy a fodrásza, és a körmöse is ismer minket)"

Úgy érted, hogy a fodrásza és a körmöse hozza-viszi a "híreket", magyarul kavarja a szert?! Messzire elkerülném.

Amúgy pedig a nagyszülői jogok mián köteles vagy biztosítani

a láthatást. Vagy úgy, hogy fogadod őket, vagy úgy, hogy

odaviszed ott hagyod, aztán érte mész.

A gyerekednek is joga van a nagyszülői szeretethez.

Ez pedig nem függ össze azzal, hogy téged kedvel-e

az anyósod, vagy sem.

Ne tarts attól, hogy rosszat tanítanának neki, vagy ellened

tudnák nevelni.

A gyereked az értékrendjét tőled és az apjától kapja.

Az a domináns, ahogy ti nevelitek.

Azon a szemüvegen keresztül nézi a világot.

Azt is, amit mások mondanak neki.

De nagyon fontos, hogy a gyerek előtt ne szidd a nagyszüleit,

a sérelmeidet csak a férjeddel beszéld meg.

A gyereknek ártasz vele, összezavarod a lelkét.

Akkor ugyanazt tennéd, amitől a nagyanyja részéről szeretnéd

megóvni.

Nem olyan nehéz ügy ez, mint amilyennek tűnik.

Ha nem alkoholista, kábítószeres, ha ápolt, tiszta környezetben

él, akkor nem tudod eltiltani tőle a gyereket, és nem is szabad.

2020. júl. 12. 08:24
 10/25 anonim ***** válasza:
8%

9-es vagyok.

Ez elkerülte a figyelmemet: "csúnyán beszél vele, (kis köcsög vagy stb.)"

Nos, ebben az esetben nem vinném hozzá, nem engedném a közelébe.

Ha követelőzik, akkor csak a jelenlétemben lehet havonta

maximum egy órát a gyerekemmel, nagyszülői jogon.

De beszélnék a családvédőkkel, hogy ilyenkor milyen jogaid

vannak, mert neked a gyerek egészséges lelki-szellemi

fejlődését kell biztosítanod, nem teheted ki lelki-verbális

agressziónak.

Az egy mérgező proli.

(Az más kérdés, hogy miért is kellene bármilyen családi ünnepen

berúgni.)

2020. júl. 12. 08:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!