Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi az a lakáshatáshoz való jog?

Mi az a lakáshatáshoz való jog?

Figyelt kérdés
Először azt hittem rosszul olvastam de ez nem a lakhatáshoz való jog. Vagy de?

#lakáshatás
2020. júl. 5. 10:51
A kérdező szavazást indított:
A kettő ugyanaz.
A kettő külön jelentésű.
8 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mi az a lakáshatás. :D Kb így tudom elképzelni. A pinceajtót kinyitva meglepődtem, hogy az egyébként ablaktalan szuterénnek egészen kellemes lakáshatása van. De szerintem még így is külön kell írni. :)
2020. júl. 5. 10:57
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Eddig még ezt a szót nem hallottam, de ha létezik, akkor valami teljesen mást jelent, mint a lakhatás. Lakás piac hatás, lakás berendezés hatása stb...-re utalhat.
2020. júl. 5. 10:58
 3/11 anonim ***** válasza:

Nesze semmi, fogd meg jól, ennyi Alaptörvény szerinti alapjog:

XXII. cikk

(1) Az állam jogi védelemben részesíti az otthont. Magyarország törekszik arra, hogy az emberhez méltó lakhatás feltételeit és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést mindenki számára biztosítsa.

(2) Az emberhez méltó lakhatás feltételeinek a megteremtését, továbbá a közterület közcélú használatának védelmét az állam és a helyi önkormányzatok azzal is segítik, hogy törekszenek valamennyi hajlék nélkül élő személy számára szállást biztosítani.

(3) Tilos az életvitelszerű közterületen tartózkodás.

2020. júl. 5. 11:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Kamu az egész.
2020. júl. 5. 12:00
 5/11 anonim ***** válasza:
37%

Akkor van jogod ha van egy halom millad h hazat vegyél.

A lehetosegrol alacsony berrol nem pofazik.

2020. júl. 5. 12:01
 6/11 anonim ***** válasza:
84%
Ugy is le lehetnr irni ezt a torvenyt ha gazdag vagy van jogod lakhatashoz vagy ha halom gyereket bevallalsz.
2020. júl. 5. 12:02
 7/11 anonim ***** válasza:
33%

Olyan durva a berek meg a lakas kozti kulonbseg h ezt már csak ugy lehetne megoldani ha az állam szabna meg a lakasok árát ugy h minimalberhez kepest mindenki tudjon venni lakast ugy h 10 ev alatt kifizeti.

Megszabnak h mekkora ingatlan maximum mennyiert adhato el meg néznek az elhelyeszkedest felszereleest meg a allapotat is.

Valamint kvara megemelnek a bereket.

Ma az a cél h minel kevesebb ember jusson hazhoz ha meg igen akkor szegenyedjen el.

2020. júl. 5. 12:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem az lakhatáshoz való jog, csak férre olvastad.
2020. júl. 5. 19:43
 9/11 anonim ***** válasza:

Butaság, nincs ilyen. Vagy te olvastad félre, vagy félreírták amit olvastál.

De azért nézzük meg, "lakáshatáshoz való jog":

van egy lakás, annak van egy hatása, és ahhoz a hatáshoz jogod van. Eléggé értelmetlen.

2020. júl. 5. 21:56
 10/11 A kérdező kommentje:

Csak keressetek rá hogy "lakáshatás". Így, két idézőjel között és meglátjátok, hogy ez egy létező dolog.

A napi.hu egyik cikkében ez olvasható:

''A svájci infláció elérte júliusban a központi banki céljának 2 százalékban megállapított felső határát. Az adat az elemzők legpesszimistább várakozásait igazolta. Júniushoz képest az árak 0,2 százalékkal emelkedtek. Ugyanakkor a maginfláció 0,1 százalék volt júniushoz és 1 százalék 1999 júliusához képest, vagyis a nagymértékű emelkedés hátterében az olaj ára állt, amely éves szinten 3,9 százalékkal növelte LAKÁSHATÁS és a háztartási energia költségét.,,

2020. júl. 10. 16:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!