Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogi szakértő vagy?

Jogi szakértő vagy?

Figyelt kérdés

nov. 16. 09:34
A kérdező szavazást indított:
Nem.
Hivatalosan nem, de nagyon tájékozott vagyok jogi dolgokban.
Igen, sikeresen lediplomáztam jogi területen.
21 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Amikor jogi ügye lesz valakinek (legyen az bármilyen szakterület) rendesen kiművelődik az ember belőle:)
nov. 16. 09:56
 2/6 A kérdező kommentje:
Az is igaz... 😄
nov. 16. 10:03
 3/6 anonim ***** válasza:
82%
Itt mindenki is
nov. 16. 10:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok jogi szakember. De ahogy 1-es írta, ha van itt olyan kérdés amihez hozzá akarok szólni, esetleg segítenék a kérdezőnek, akkor szépen rákeresek a jogszabályokra, lehetőségekre, ügyekre, egyebekre, elolvasom őket és utána válaszolok. Ahogy a saját ügyeimben is teszem.
nov. 16. 10:42
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem, éppen ezért szoktam ajánlani a felhasználóknak, hogy keressenek ügyvédet vagy szakjogászt, ha komolyabb problémájuk van. De ahogy látom mások is ezt teszik.

Viszont ahogy #4-es is írja, a jogi kérdések többsége egyszerű, elég egy jogszabályt kikeresni hozzá, vagy hasonlóan könnyű dolognak utánanézni, ezt az ember meg tudja tenni ha már rutinos. Nyilván egy hétköznapi ember nem feltétlen tudja hogy melyik törvényt hol találja, vagy milyen üggyel hova forduljon, ilyen dolgokban tudunk segíteni jogi végzettség nélkül is. Pl. ha valakinek valamilyen felhasználói panasza van, tudok neki segíteni a bejelentésben, mert én már tettem fogyasztóvédelmi bejelentést, ügyfélkapun is, emailben is írtam már nekik, tettem már nyilatkozatot is egy ügyben és többször emaileztem fogyasztóvédelmi társasággal is, így alapvető dolgokkal tisztában vagyok, ami egy most belecsöppent ember számára sok hasznos információt jelent. Nyilván komolyabb jogvitákban nem adok tanácsot ha nem értek hozzá, de mindig igyekszek kiemelni ha valamiben nem vagyok biztos, amiben meg biztos vagyok, arra igyekszek forrást is linkelni.

De azért remélem vannak valódi jogászok is az oldalon :D

nov. 16. 11:57
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Lévén számvitellel és adózással foglalkozok, az ezekre vonatkozó törvényeket, jogszabályokat, azok felépítését, logikáját és nyelvezetét jól ismerem, így nem esek kétségbe, ha egy számomra ismeretlen jogszabályt kell értelmeznem. Ettől természetesen nem tartom magam szakértőnek.
nov. 17. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!