Hány éves kortól vigyázhat valaki kiskorúra?
Figyelt kérdés
Szóval kisgyereket hány éves testvérével szabad egyedül hagyni (legálisan)?2020. júl. 3. 15:58
1/7 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy legálisan. Feltételezhetően a szülő el tudja dönteni, hogy a nagyobb testvér alkalmas -e a kisebb felügyeletére, ellátására.
2/7 anonim válasza:
Kiskorut huvatalosan csak nagykoru felügyelhet.
Te, mint szülő eldöntheted hogy a nagyobb gyereked mikor vigyázhat a kisebbre. Addig, amig nem történik semmi baj, senkit nem érdekel. Ha viszont történik, te kerülsz nagy problémába kiskorú gondatlan veszélyeztetése miatt
3/7 anonim válasza:
A gyerektől függ. Ha a nagyobb nem egy szeleburdi, játékból kardozzunk a konyhakéssel típus, és a kicsi is megérti, hogy szót kell fogadni, akkor én egyedül merném őket hagyni. Kivétel, ha a kisebb még kisbaba vagy totyogó, és a nagyobb még nem elég idős hozzá, hogy tudjon bánni vele vagy úgy kézbe venni, hogy biztos nem ejti le. És az sem mindegy, hogy mennyi időre kellene őket egyedül hagyni.
4/7 anonim válasza:
Szerintem a kérdező arra gondol, hogy ha mondjuk a nagyobb tesóval hagyják a kisebbet, és utóbbit valami komoly baleset éri, akkor megbüntetik e azt, aki a nagyobb gyerekre bízta a kicsit.
6/7 anonim válasza:
3-as vagyok. Szerintem simán büntethetik, még ha a nagyobbik már kamasz. Tapasztalatból mondom, hogy egy kisgyerek a nagytesót nem mindig fogadja el "felsőbbrendűnek", akinek hajlandó szót fogadni. Egy szülő meg nem indulhat ki abból, hogy a Jancsi már 16 éves, simán tud vigyázni a 4 éves Ferire. Csak akkor hagynám őket egyedül, ha tudom, hogy (előző példámból kiindulva) Jancsi rendesen figyel a kicsire és nem végig a gépét nyomkodja, Feri pedig Jancsitól is ugyanúgy megérti, hogy nem dugjuk a ceruzát a konnektorba, stb. Ha valami baj éri valamelyiket, a szülő lesz felelősségre vonva, amiért magára hagyta őket. A 18 év nem véletlenül a nagykorúság alsó határa. Ha bármi rossz történik a naggyal, a kicsi nyilván nem képes segíteni vagy segítséget hívni, ha a kicsinek esik baja, a nagy lehet bepánikol és nem cselekszik ő sem rendesen/elég gyorsan.
7/7 anonim válasza:
Teljesen mindegy a gyerekek kora, a szülő vállal felelősséget értük. Nem az volt a kérdés, hogy ha baj történik, akkor mikortól büntethető akire rá van bízva a kisebb testvér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!