Fel lehet jelenteni a postát (részletesebben lent)?
Én egy szőlőhegyen lakom, ahova nem jön ki postás, hanem nekem kell bemenni a faluba a postára. Rendszeresen járok postára, természetesen tudom mikor aktuálisak a számlák érkezése, na most ennek ellenére rendszeresen késve kapom meg a számláimat (sőt olyan is volt, hogy 1 hónappal később kaptam meg az áramszámlámat), emiatt persze késve is fizetem így felszámolnak kamatokat rá. Emellett többször volt már olyan, hogy nem kaptam meg fontos leveleket (ajánlottként küldött levelet visszaküldték mondván nem vettem át, amikor oda sem adták, meg a fundamentától is küldtek levelet hogy hiányoznak adatok, amit persze én nem kaptam meg emiatt csúszik már 1 éve a lakástakarék kifizetés...)
Már tele van velük a tököm!!
Mit lehet velük csinálni?
1. Ez nem egy ember, hanem egy egész posta, mindig mások vannak bent.
Hozzám nem jár postás...
Elképzelhető, hogy a posta illetékességi területe csak belterületre korlátozódik. Ezt meg tudod kérdezni bent a faluban, vagy itt jobb oldalt az általános információkérés résznél:
Az viszont egyértelmű hanyagság, ha egy hónap után adják oda a számlát. Vagy helyben beírsz a Vásárlók könyvébe, vagy az előző linken a Panasz bejelentése résznél leírod, mi a helyzet.
"Elképzelhető, hogy a posta illetékességi területe csak belterületre korlátozódik"
Te most miről beszélsz??
Tudom, hogy külterületen lakom és ide azért nem jön postás, nem is ezzel van a bajom hanem azzal, hogy a leveleket/számlákat csak késve vagy egyáltalán nem kapom meg...
Ez nem derült ki a kérdésedből, hogy tudod.
De erre az esetre ott a válaszom második fele.
Feljelenteni nem lehet, mert ez nem büntetőjogi, hanem polgári jogi kategória. Első lépés, amit írtam.
5. Akkor olvasd el még egyszer, nézd:
"Én egy szőlőhegyen lakom, ahova nem jön ki postás, hanem nekem kell bemenni a faluba a postára." És sehol nem írtam, hogy ez zavar vagy nem tudom miért van...
És ha panaszt teszek történik is valami vagy csak semmivé lesz és folytatódik ugyanúgy?
Ez is nagyon érdekes, ugyanis itt csak azoknak lehet fiókjuk akik a faluban, tehát belterületen laknak, akik külterületen laknak azok nem igényelhetnek.
És ez biztos, mert a postán mondták miután akartam egy fiókot...
Nyiss valahol egy bankszámlát, ha nem lenne, kérd a csoportos beszedési megbízás fizetési módot és máris nem kapsz késve számlát, hanem leveszik határidőre a számládról. Nem egyszerűbb, mint küzdeni a postával?
Egyébként ebből max. polgári per lehet, hisz bűncselekmény nem követtek el a sérelmedre, max. anyagi kárt okoztak, de nem hiszem, hogy megéri. Többe kerülne a leves, mint a hús. Szóval javaslom mégegyszer a csoportos beszedési megbízást. Illetve létezik netbank is, ott te magad tudsz akár utalással is fizetni, a számlát pedig elektronikus formában kérni az e-mail címedre.
9. Van bankszámlám, de nincs rendszeres jövedelmem így nem tudnák akkor levenni a pénz amikor akarják, ezért a csoportos beszedési megbízás nem játszik.
Neten keresztül tudom fizetni a netet és áramot, ennyi mást nem.
Illetve ez nem oldja meg az egyéb leveleim "eltünését".
8. A postán maradó küldemény, pont azt jelenti hogy nekem kell a postára mennem a küldeményért, de hát ez alapból így van nálam, mindig bemegyek, de nem kapom meg vagy csak késve kapom a számláimat/leveleimet...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!